Idrætsefterskole snupper DHFs talentchef

Claus Hansen skal være sportslig ansvarlig på Idrætsefterskolerne ISI.

Forstander på ISI, Torben Østergaard og Claus Hansen (th).
Forstander på ISI, Torben Østergaard og Claus Hansen (th).
Foto: Idrætsefterskolerne Ikast

Den tidligere talentchef i Dansk Håndbold Forbund har fundet sig et nyt arbejde.

Claus Hansen skal fra sommer være sportslig ansvarlig på Idrætsefterskolerne ISI i Ikast. På ISI skal han arbejde sammen med en lang række trænere, der underviser i sportsgrene som håndbold, fodbold, golf, badminton, volleyball og cykling. 

- Alsidigheden på ISI tiltaler mig i høj grad, siger han i en pressemeddelelse.

Det vakte stor opsigt, da Claus Hansen i begyndelsen af februar meddelte, at han ønskede at stoppe som sportschef i håndboldforbundet.

Han begrundede i Jyllands-Posten opsigelsen med, at han ikke længere havde samme "arbejdsfrihed og albuerum", og meldingen blev set som et opgør med forbundets nye sportschef Morten Henriksen.

Opsigelsen fik straks flere store landsholdsprofiler på banen. Alle roste de Claus Hansens arbejde og opfordrede forbundet til at forsøge at overtale ham til at vende tilbage i jobbet. 

Mikkel Hansen fra Paris Saint-Germain betegnede direkte opsigelsen som en katastrofe.

- Det har gjort mig stolt at modtage al den anerkendelse i de seneste uger, da noget af det mest motiverende for mig er at få mulighed for at flytte andre mennesker og gøre en forskel for dem, siger Claus Hansen i pressemeddelelsen.

ISIs forstander Torben Østergaard siger i samme pressemeddelelse, at han er overbevist om, at Claus Hansen kan være med til at lægge endnu flere lag på og videreudvikle "det unikke sports- og talentudviklingsmiljø i Ikast".