Ib Poulsen kritiserer fiskeriministeren: Hun lytter ikke til flertallet

Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen har fortsat et anstrengt forhold til regeringen. Han udvandrede i sidste uge fra et møde med fiskeriministeren.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen er godt og grundigt træf af fiskeriminister Eva Kjer Hansens håndtering af muslinge- og østerskvoterne.
Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen er godt og grundigt træf af fiskeriminister Eva Kjer Hansens håndtering af muslinge- og østerskvoterne.
Foto: TV 2

- Ministeren lytter ikke til sit støtteparti. Jeg har et flertal bag mig, og det skal vi have regeringen til at forstå.

Sådan lyder kritikken fra fiskerordføreren fra Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, efter han torsdag i sidste uge udvandrede fra et møde med fiskeriminister Eva Kjer Hansen.

Det skete i protest mod ministerens håndtering af muslinge- og østerskvoterne i Limfjorden, som han mener, at ministeren har trukket i langdrag.

- Det er rettidig omhu at sikre, at der ikke er nogen, der får frit spil i en periode, siger Ib Poulsen.

Ib Poulsen henviser til en aftale, der i juni blev indgået af et enigt folketing. Aftalen lød på et nyt loft på tre muslinge- og / eller østerslicenser pr. fisker.

2:49
 

Fiskere overstiger kvoteloftet

Fiskere, der har mere end de tilladte tre licenser, har indtil 2026 til at komme af med dem.

Og det er netop denne mellemliggende periode, der er problematisk, mener Ib Poulsen.

- Vi kan se, at der er nogen, der køber kvoter i mellemliggende periode. De køber kvoter, der overstiger det loft, der er vedtaget, siger DF-fiskeriordføreren

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen er nu kommet med et udkast til en bekendtgørelse, der skal sendes i høring sidst på måneden. Derefter vil den kunne være gældende efter nytår.  

Men det er langt fra effektivt nok, siger Ib Poulsen.

- Det går for langsomt. Ministeren lytter ikke til, at der er en politisk flertal, der fra dag et har lavet nogle aftaler, som regeringen har tilsluttet sig, siger han.

Ikke første gang Ib Poulsen vækker opsigt

Fiskeriordføreren er tidligere raget uklar med regeringen om netop fiskeripolitikken. Det var i december 2016 under den daværende miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, at Ib Poulsen droppede samarbejdet. Sammen med Socialdemokratiets fiskeriordfører Simon Kollerup, lavede han dengang en aftale uden om regeringen.

Det kan du se mere om i videoen herunder:

1:01
Et flertal i Folketinget er uden om regeringen blevet enige om en pakke, der skal sparke gang i væksten i fiskeriet

Et flertal med Dansk Folkeparti og Ib Poulsen i spidsen endte i den forbindelse efterfølgende med beskylde Esben Lunde Larsen for at tale usandt til Folketinget.