Ib Poulsen om Lunde Larsen: Jeg er pisse sur

Fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) skyder igen med skarpt mod miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, i sagen om de såkaldte kvotekonger.

Ib Poulsen

Det var under fredagens samråd, at filmen atter knækkede for Ib Poulsen. DF’eren beskylder miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), for at tale direkte usandt til det hasteindkaldte samråd. Det skriver Jyllands-Posten.

- Jeg er pissesur over det her. Under samrådet gjorde ministeren flere forsøg på at skabe et billede af, at Dansk Folkeparti kendte alle tre tiltag. Ministeren forsøgte på en fiks måde at fedte den af på DF og skubbe os foran sig i sine undskyldninger i et forsøg på at godtgøre sine handlinger, siger Ib Poulsen til Jyllands-Posten.

Ifølge Ib Poulsen skulle ministeren have forsøgt at tegne et fejlagtigt billede af, at DF og de øvrige blå partier skulle have kendskab til de alle tre tiltag, som skulle stække de magtfulde storfiskere og give mere plads til mindre fiskere.

Jyllands-Posten skriver videre, at der i de ministerie-dokumenter, som i fredags blev fremsendt til folketinget, kun bliver omtalt to tiltag. 

- Vi har ikke haft kendskab til det tredje forslag. Det fremgår klart af papirerne, at det tredje tiltag ikke blev lagt på bordet i maj. Jeg føler, at ministeren misbruger DF og forsøger at indfange os i et spin, siger Ib Poulsen og sætter ord på DF's syn på Lunde Larsen fortsatte virke som minister. 

- Om det er Esben Lunde i næste uge eller en anden, der er minister, det må vi jo se. Jeg arbejder professionelt, så vi kan få gennemført det, som et flertal i Folketinget ønsker, nemlig at få gjort op med kvotekongerne, hvilket regeringen ikke ønsker, siger Ib Poulsen 

Socialdemokratiets fødevareordfører, Simon Kollerup, bakker Ib Poulsen op i sin kritik af Esben Lunde Larsen.