10 år med Heavy Agger: I år kommer kinesisk heavy metal-band

I weekenden står den på masser af heavy metal i Agger, når festivalen Heavy Agger afvikles for 10. gang.

1:46
I indslaget her kan du komme med til Heavy Agger.
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Den har efterhånden 10 år på bagen, festivalen Heavy Agger.

Det er næsten ikke til at forstå for arrangør Anne Marie Iversen, der i år kan fejre rundt jubilæum i spidsen for den hårdtslående festival på vestkysten.

- Det er startet i det små, og så har vi lige så stille fundet ud af, hvad der skal til, for at folk kommer her. Det skal være sjovt, ellers gider man jo ikke lægge så meget arbejde i det, lyder det fra Anne Marie Iversen.

Kinesisk heavy-band kigger forbi

Gennem årene har alt fra danske til internationale navne været på plakaten. Men det hele begyndte egentlig med drømmen om at trække det danske heavy metal band Pretty Maids til.

- Det har jeg så prøvet nu. Så nu skal vi videre, siger Anne Marie Iversen.

Og videre må man sige, Anne Marie Iversen er kommet. I år spiller det kinesiske heavy metal-band Punisher til Heavy Agger. Også selvom det er en sprogbarriere ud over det sædvanlige at skulle kæmpe med.

Bandet Punisher fra Kina holder til i Agger i disse dage. Yderst til højre sidder musikernes tolk, der hjælper med at oversætte til engelsk. 
Bandet Punisher fra Kina holder til i Agger i disse dage. Yderst til højre sidder musikernes tolk, der hjælper med at oversætte til engelsk. 
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

- De synger på kinesisk, så vi fatter nok ikke en brik af det. Men pyt med det. Det er musik, der spiller, siger Anne Marie Iversen.

- Vi er stolte over at have dem med. Det er da meget specielt. Det er både spændende for os og dem.

Vilde med Agger

Medlemmerne af Punisher, der har været i Agger i de seneste dage, nyder i fulde drag at være på besøg i Vestjylland.

- Vi er vilde med Agger. Luften er frisk og folk er varme og venlige. Det er skønt, at det ligger så tæt på vandet, så vi har havudsigt, lyder det fra Fan Du, der er forsanger i bandet.

Der er solgt 300 billetter til festivalen, og festivalformanden forventer, at der i løbet af weekenden bliver solgt 100 mere i døren.

2:01