Guddommelige dage er begyndt i Herning

Kirken skal mere ud blandt folk, og den klassiske gudstjeneste skal gentænkes. Det er idéen bag kirke-festivalen Himmelske Dage.

Den klassiske gudstjeneste bliver foldet ud i nye former og farver, når der i disse dage bliver afholdt kirke-festivalen ´Himmelske Dage´ i Herning. Fra torsdag til søndag vil der blive afholdt mere 300 forskellige arrangementer så som koncerter, foredrag og kunstudstillinger, der alle har det tilfælles, at de handler om tro.

quoteFormålet er jo at mødes på tværs af alt det, som normalt kan skille os ad. Det handler om at få en snak om alt, hvad der betyder noget her i livet.

Henrik Stubkjær, Biskop, Viborg Stift

Torsdag blev ´Himmelske Dage´ så åbnet i silende regnvejr på torvet i Herning.

- Vi inddrager kunsten og museerne i Herning. Vi rykker ud på gaden med arrangementer for kirkelighed, folkelighed og værdier i Danmark. Det er den danske folkesjæl, der skal holdes fest for, fortæller Henrik Stubkjær, der er i biskop i Viborg Stift.

Himmelske Dage er det største fælleskirkelige event i Danmark. Det bliver afholdt hver tredje år, og sidste gang var i 2016, hvor kirke-festivalen fandt vej til København.

I år er det så i Herning, hvor en hel masse forskellige foreninger er gået sammen om at lave Himmelske Dage. Heriblandt har Folkekirken og en masse frikirker skullet arbejde sammen for at få det til at lykkedes.

- Formålet er jo at mødes på tværs af alt det, som normalt kan skille os ad. Det handler om at få en snak om alt, hvad der betyder noget her i livet og den her fornemmelse af, at når vi taler kristendom, så handler det om dit og mit liv sammen med hinanden, fortæller Henrik Stubkjær.

Festivalen kulminerer lørdag aften, hvor man kan opleve ´Det Himmelske Show´ i Jyske Bank Boxen med Peter Mygind i rollen som vært.

Kirken skal mere ud blandt folk, og den klassiske gudstjeneste skal gentænkes. Det er idéen bag kirke-festivalen Himmelske Dage,

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.