Holstebro Kommune er med på Uge Sex

Lærere og sundhedsplejesker er i følge Holstebro Kommune klædt særdeles godt på til at undervise børn og unge i "Uge Sex".

Lone Kjær Hein fra Holstebro Kommune (tv) og Lone Smidt (th) fra Sex & Samfund bød deltagerne velkommen til forberedelse af "Uge Sex" på ungdomsskolen med specialdesignet kagemand og kagekone.
Lone Kjær Hein fra Holstebro Kommune (tv) og Lone Smidt (th) fra Sex & Samfund bød deltagerne velkommen til forberedelse af "Uge Sex" på ungdomsskolen med specialdesignet kagemand og kagekone.
Foto: Holstebro Kommune

Denne uge er den sjette i det nye år, og det betyder vanen tro, at "Uge Sex" er over os.

Lærere og sundhedsplejersker i Holstebro Kommune har op til den årlige kampagne forberedt sig grundigt.

Kampagneugen fra Sex og Samfund stiller i år skarpt på børn og unges adfærd på sociale medier. I følge en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune skal årets tema være med til at sikre børn og unge de bedste forudsætninger for at begå sig på de sociale medier.  

Kampagnen skal være med til at styrke de unges evne til at skabe gode og respektfulde relationer mellem kammerater, venner og kærester både i virkeligheden og på de sociale medier.

For at forberede lærere, sundhedsplejersker og ansatte fra specialskoler og SSP forud for ”Uge Sex”, har alle skoler i kommunen sendt deres personale på et kursus, for at styrke deres eget kendskab til det område, som ”Uge Sex” beskæftiger sig med. I år var det derfor apps og de sociale medier, der blev sat fokus på.

- Metodekurset handlede rigtig meget om sikkerhed på nettet og de sociale medier. Det blev i hvert fald tydeligt, at deltagerne ikke havde helt styr på, hvad de selv har installeret af apps og derigennem givet tilladelse til, siger Lone Kjær Hein, der er sundhedsplejerske og projektleder i Holstebro Kommune.

Holstebro er den eneste kommune i landet som har en politisk godkendt læseplan for seksualundervisningen.

Stor effekt på trivslen

Smartphones og sociale medier er en fast del af at være barn og ung i dag. Samtidig er børn og unges oplevelser med sociale medier - både de positive og de negative - tæt knyttet til deres trivsel, skriver Holstebro Kommune i deres pressemedelelse.

I følge Lone Kjær Hein, så er emnet for dette års "Uge Sex" særdeles aktuelt og lærerigt.

- Det er helt sikkert en øjenåbner, også i forhold til mental sundhed og forebyggelse. Danmark er det land i Europa, hvor børn er tidligst på de sociale medier og bruger det allermest. Det kommer bag på forældrene, hvad børnene egentlig laver derinde, og hvad børn helt ned i 0. klasse har adgang til via spil, videoer og andet indhold, siger Lone Kjær Hein på baggrund af baggrundsmaterialet fra Sex & Samfund.

Tradition for at prioritere seksualvejledning

Uge Sex folder sig ud over hele landet, og går det ligesom sidste år, bliver tilslutningen massiv i Holstebro Kommune. I 2015 deltog 77,2 % af skoleeleverne fra Holstebro Kommune i kampagnen og var dermed den kommune med flest deltagende elever. I år er der indtil videre tilmeldt 3700 lokale elever til kampagnen.

”Uge Sex” kører frem den. 12. februar og er specifikt målrettet skoler og ungdomsuddannelser.