Hjælp til minkavlere med smittede dyr

Minkavlere skal ikke længere søge om dispensation for at tilsætte kalk i minkgylle. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

2015_mink.jpg

Minkavlere får nu hjælp fra Naturerhvervstyrelsen. De skal ikke længere skal søge om dispensation for at tilsætte kalk i minkgylle, men i stedet blot anmelde, hvor meget kalk, de tilsætter. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

De nye regler er en hjælp til de minkavlere, hvis besætninger har været smittet med sygdommen plasmacytose. Minkavlere tilsætter kalk i minkgylle, fordi det gør den basisk. Det har den virkning, at virus som plasmacytose ikke længere kan smitte, når den bliver spredt på marker, fordi den ikke er funktionsdygtig.

- Vi står i en ekstraordinær situation, hvor vi giver landmanden en hjælpende hånd ved at gøre dispensationen langt enklere ved hjælp af en anmelde-ordning, hvor landmanden blot skal indsende en erklæring om, at han opfylder betingelserne for dispensation i stedet for at indsende en formel ansøgning og afvente den normale sagsbehandling, siger enhedschef Pernille Balslev-Erichsen fra Naturerhvervstyrelsen ifølge Dagbladet Holstebro-Struer i en pressemeddelelse.