Herregård med 700 års historie: - Vi kan køre 700 år mere

Nørre Vosborg herregård har eksisteret i over 700 år og fungerer i dag som hotel, restaurant og kulturcenter. Direktøren mener, at det går så godt, at de kan køre i 700 år mere.

11:25
Fast Arbejde besøger denne gang en arbejdsplads, der har over 700 års historie bag sig. Nørre Vosborg nævnes første gang i historiebøgerne i 1299 og siden da har herregården udviklet sig fra et privat hjem til i dag at være et moderne hotel og kultursted.

En gang i mellem har man brug for at komme lidt væk fra det hele. Ud til mere rolige omgivelser og bare slappe af. Det er en af de ting, som Nørre Vosborg tilbyder. 

Direktøren på Nørre Vosborg er tilfreds med, hvordan det går, og hun mener, at den 700 år gamle herregård sagtens kan holde i lang tid endnu. 

- Vi har et hotel, der går rigtigt godt. Der er nogle folk her, der er gode til at drive den del. Jeg vil også tillade mig at sige, at vi har ret godt styr på kulturdelen. Økonomien er sund. Det kører. Så jeg ser ikke nogen grund til, at vi ikke skulle kunne blive ved i 700 år endnu, siger Trine Jakobsen med et smil på læben. 

Herregården er i dag hotel, restaurant og kulturcenter. Men indtil 2004 var det en privat bolig, inden det blev købt af Realdania. Nørre Vosborg holder dog kun 10 års jubilæum i år, og det er der en god grund til. Realdania brugte nemlig fire år på at restaurere stedet, så det genåbnede først som hotel i 2008. 

Siden genåbningen har herregården fungeret som hotel, restaurant og kulturcenter. Blandt andet arrangerer de hvert år en kammermusikfestival. 

For Trine Jakobsen er det en særlig oplevelse at være direktør for Nørre Vosborg. 

- Jeg får stadig et sug i maven, når jeg kører ind ad alléen og borgtårnet kommer til syne, siger direktøren. 

Som kulturinstitution mener direktøren, at det er vigtigt, at man både rammer det brede og det smalle. 

- Det er vigtigt, at vi både rammer det folkelige og det højkulturelle, siger Trine Jakobsen. 

På dagen, hvor vi snakkede med Trine Jakobsen, var der koncert med duoen Sko/Torp, som er et eksempel på det folkelige. 

Den første ejer af stedet var Niels Bugge, som ejede gården tilbage i 1300-tallet.