Herning Kommune vil erstatte brændt mødested

Et tilholdssted for misbrugere brændte i september. Nu vil kommunen erstatte det.

Sådan her så Den Våde Høne ud, før stedet brændte. Det betyder meget for personer i det herningensiske misbrugsmiljø at have et sted, hvor de kan ryge og drikke med hinanden.
Sådan her så Den Våde Høne ud, før stedet brændte. Det betyder meget for personer i det herningensiske misbrugsmiljø at have et sted, hvor de kan ryge og drikke med hinanden.
Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

Et skur i forlængelse af Blå Kors Varmestue i Bethaniagade i Herning brændte ned i september. Nu vil kommunen finde et nyt sted, hvor personer fra misbrugsmiljøet kan mødes.

- Vi vil prøve at se, om vi kan finde et egnet sted i midtbyen, hvor vi kan lave et sted, hvor folk i misbrugsmiljøet kan mødes under lidt tryggere forhold. Her tænker jeg i forhold til, at vores socialfaglige medarbejdere kan komme i kontakt med dem, og at politiet ret hurtigt kan komme, hvis de føler sig truet, afpresset eller andet, siger Tommy Tønning, der er socialdemokratisk formand for beskæftigelsesudvalget.

Skuret kaldtes "Den Våde Høne" og var et sted, hvor misbrugere mødtes for at ryge og drikke.

- Det er et højrøstet miljø, så vi skal finde et sted, hvor de groft sagt kan larme uden at genere de omkringgivende naboer.

Inden branden opstod havde politikerne besluttet at lukke stedet, og Venstre var dengang meget afvisende over for at genetablere stedet. Men nu vil kommunen med Socialdemokratiet i spidsen alligevel gerne.

- Der har været rigtig mange naboklager i Bethaniagade, og derfor går vi heller ikke ud med det samme og siger, at vi har et sted, hvor de kan være. Nu vil vi give os selv den mulighed for at finde det bedste sted i Herning, afslutter Tommy Tønning.

Han forventer, at udvalget tager det op på næste møde i december, og at kommunen i begyndelsen af 2020 kan præsentere en ny placering til skuret. 

Der er i øvrigt mere end ti andre af den slags steder i Herning.

3:38
Hør hele interviewet med Tommy Tønning her.