Mogens Jensen ny fiskeriminister: - Han er hyggelig og lun. Han passer godt ind her.

De færreste havde gættet på, at Mogens Jensen skulle være minister for fødevarer og fiskeri. Lokal fiskeriformand glæder sig til samarbejdet.

Kurt Madsen er formand for fiskerne i Thyborøn og Thorsminde.
Kurt Madsen er formand for fiskerne i Thyborøn og Thorsminde.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Kurt Madsen er formand for fiskerne i Thyborøn og Thorsminde. Han må skyde lidt fra hoften, når han skal sætte ord på Mogens Jensen som fiskeriets nye minister, for han kender ham ikke i forvejen:

- Jeg tror aldrig, jeg har mødt ham. Vi har mødt mange politikere, men... ja det kan da også godt være, jeg har mødt ham engang, men aldrig omkring fiskeri, siger Kurt Madsen.

Mogens Jensen er valgt i Herning og er født på Mors. Han har hidtil været socialdemokraternes profil på kultur- og medieområdet. Nu skal han være minister for fødevarer og fiskeri. Men selvom det er en nyt område for Mogens Jensen, er Kurt Madsen positiv:

- Han er her fra området, det er godt. Når jeg har hørt ham i pressen, virker han hyggelig og lun. Det vil passe godt ind her, siger han.

Hvad skal han gøre for at få en god start?

- Han skal gå i dialog med os og komme og lytte til, hvad vi gerne vil fortælle ham. Vi har stadig Brexit som en stor udfordring, og så er der kampen for vores kvoterettigheder i EU. Det er de to største ting. Så det skal vi have sat ham ind i, siger Kurt Madsen.

Derfor blev det ikke Kollerup

Mange havde gættet på, at folketingsmedlem Simon Kollerup fra Thy skulle være ny fødevareminister. Han har været ordfører på området og kørt høj profil mod den tidligere borgerlige regerings fiskeriministre. Men den havde Kurt Madsen lugtet på forhånd:

- Så ville de borgerlige forsøge at skære arme og ben af ham hver dag fremover, så ham kunne det ikke blive.

4:16
En overrasket Kurt Madsen er glad for den nye minister