Halvandet års fængsel for uheldigt bankrøveri

En 19-årig mand er i dag torsdag blevet idømt halvandet års fængsel for et bankrøveri, som ikke gik helt som røveren havde planlagt.

16voRoeverDom001.jpg

For en uge siden planlagde en 19-årig mand fra Herning, at han ville røve en bank i Aulum. Han manglede penge til at betale husleje, og derfor så han et bankrøveri som den eneste udvej.

Han planlagde, at han ville røve Danske Bank i Aulum, men da han kom til banken i går for at røve den, var der bygningsarbejde i gang ved siden af banken. Det fik ham til at skifte mening. Derfor besluttede han sig for at skifte til Sparekassen Thys afdeling i Aulum.

Manden havde en elefanthue med, som han ville have på under røveriet. Men inden han gik ind i banken blev han bange for, at folk ville se ham tage huen på. Derfor besluttede han at gennemføre røveriet uden hue.

At røveriet måske ikke var så gennemtænkt, som det måske burde kom også til udtryk, da røveren forlod banken. Han havde nemlig ikke et transportmiddel at flygte på. Derfor tog han flugten til fods. Det gjorde så, at politiet efter bare 55 minutter kunne pågribe ham og sætte ham bag tremmer.

Og i dag, bare 24 timer efter røveriet, blev manden så idømt halvandet års fængsel. Dommeren lagde blandt andet vægt på, at røveriet ikke havde den proffessionalisme, som det kræves, for at man kunne idømme ham to års fængsel.

Manden modtog dommen, og sidder nu varetægtsfængslet indtil han skal afsone.