Gymnasieelever vinder opfinderpris for særlig gummiring

Konkurrencen var benhård, men til sidst vandt to elever fra HTX Skjern prisen, som regionens bedste opfindere.

Det er en ganske simpel idé, der gjorde, at HTX-eleverne Signe Sandager Gosvig og Julie Elisabeth Ørskov fra Skjern i går kunne kalde sig for Region Midtjyllands bedste opfindere.

De havde opfundet en gummiring, der sikrer, at grudeskeen ikke drukner i suppegryden.

- I har arbejdet med stor entusiasme og grundighed og har udviklet et simpelt produkt, som løser et hverdagsproblem, vi alle kender til. I har tænkt over næsten alt, og I mangler meget lidt i at kunne sætte jeres opfindelse i produktion, sagde dommerne blandt andet til de stolte piger.

Vurderingskriterier

Skulle løse et hverdagsproblem

Der var i alt otte hold fra de fra tekniske gymnasier, som stillede op i konkurrencen. Her var opgaven at finde et hverdagsproblem og løse det ved hjælp af teknologi.

Til regionsmesterskabet skulle HTX-eleverne så fremlægge deres løsning med en prototype.  Det var her, at de to piger fra Skjern kom frem til at løse problemet med, at grydeskeen forsvinder ned i gryden.

Udover opfinderprisen var der også en konkurrence om at være regionens bedste virksomhedskonsulent. Den gik til tre elever fra gymnasiet HHX Skanderborg-Odder, Regitze Lyngby Lauridsen, Laura Braagaard Pedersen og Julie Nielsen.

Deltagende skoler