Grandprix Herning i fare?

Herning Cykle Klub savner økonomisk opbakning til Grand Prix Herning. Løbet risikerer at blive droppet næste år.

Danmarks mest prestigefyldte endagesløb er i fare.: Grand Prix Herning - også kaldet en "Forårsdag på Heden" var ikke på kalenderen, da oversigten over næste års UCI-løb udkom tidligere på ugen. Det skriver aoh.dk

Årsagen er økonomi. Arrangøren, Herning Cykle Klub, savner især en hovedsponsor.

Der er dog stadig en mulighed for at køre løbet i dansk regi som et DCU-løb i en eller anden form.

- Vi har helt bevidst droppet at køre Grand Prix Herning som UCI-løb. Det er der simpelthen ikke økonomisk opbakning til, siger Allan Eg, formand for Herning Cykle Klub til aoh.dk.

Uklar fremtid

Det er endnu uklart, om løbet overhovedet bliver kørt i 2014.

- Vi har nedsat en arbejdsgruppe, som er ved at se på mulighederne. Vi vil ikke have en slingrekurs, hvor det bliver kørt nogle år og aflyst andre. Vi vil have en fast plan, vi kører efter. Om vi når det til 2014, kan jeg ikke sige nu og her. Vi ser stadig på forskellige muligheder, siger Allan Eg.

Forskellen på om løbet bliver afviklet i dansk eller international regi er kontanter på bundlinjen. Det er billigere at arrangere løbet under DCU.

- Det koster måske lidt på prestigen, men der er penge at spare. Hvis man holder det som UCI-løb, skal vi betale rejse og ophold for internationale løbskommissærer og betale for at få udenlandske hold hertil. Den udgift slipper vi selvfølgelig for, hvis vi kører det under DCU, forklarer formanden.

Grand Prix Herning blev også aflyst i 2012 på grund af Giro d'Italia-starten, men i år var det en succes med mange tilskuere langs ruten og sportslig succes for værtsklubben. Lasse Norman Hansen fra Herning Cykle Klubs elitehold, Blue Water Cycling, vandt løbet.