Grand Prix-Rasmussen: Jeg elsker mit arbejde

Vinderen af det danske Melodi Grand Prix arbejder til daglig med at undervise musicaltalenter i Viborg

3:44
TV MIDTVEST har besøgt Jonas Rasmussen på Scenekunstskolen i Viborg

Sang og teater fylder meget i 33-årige Jonas Rasmussens liv.

Når han ikke giver den som syngende viking i Melodi Grand Prix, arbejder han blandt andet med at undervise musicaltalenter på Scenekunstskolen i Viborg.

- Jeg kan skide godt lide at undervise på den her måde. Det er jo en tovejs-kommunikation. Jeg giver min erfaring videre, og så får jeg jo noget tilbage. Det er vildt fedt at opleve fremgang hos eleverne. Hvad enten det er dramatisk på scenen, sangmæssigt, eller bare det at få selvtillid ved at stå på en scene. Det synes jeg er mega spændende, fordi man også kan spejle sig selv i det, fortæller han.

Scenekunstskolen er en sammenlægning af de den gamle musicaltalentskole og dramaskole i Viborg. Her kan unge mellem 6 og 25 år få undervisning i forskellige teaterfag - blandt andet kan man tage en SGK-uddannelse, der kan sammenlignes med musikernes MGK-uddannelse i Holstebro.

Spillet musik hele sit liv

Jonas Ramussen er født og opvokset i Viborg, og en stor del af hans ungdom er blevet brugt på at spille musik og teater.

- Jeg har spillet musik siden jeg var ret lille. Jeg troede faktisk, at mit første instrument var sådan et lille legetøjsklaver, men i løbet af alt det her grand prix-hurlumhej, hvor man har fået en masse spørgsmål omkring musik, så har min far faktisk fortalt mig, at jeg som helt lille har siddet og plimret på en ukuele, siger han.

Jonas Rasmussen spillede allerede med i forskellige bands, da han gik på Søndre Skole, og da han senere kom på Viborg Katedralskole, spillede han Danny i musicalen 'Grease'.

Herefter blev han elev på musicaltalentskolen, hvor han blandt andet spillede hovedrollen i Sigurd Baretts 'En Skærsommernatsdrøm' i 2009.