Friskoler oplever stor stigning i elevtal

Alle friskoler i landsdelen oplever fremgang, og tre nye friskoler åbner i denne uge. Flere af dem må nu sige nej til en del nye elever.

friskole.1.jpg

I dag var der første skoledag på mange af landsdelens friskoler. På Gudenådalens friskole ved Bjerringbro tog de hul på et nyt skoleår med flere elever end nogensinde. Her må de nu sige nej til nye elever.

- Det er også en søgning vi er glade for. Men desværre har vi også måtte sige nej til rigtig mange for vi har en ide om vi gerne vil give alle en rigtig god skolegang og være omkring den enkelte elev, fortæller Sven Wortman, der er skoleleder på Gudenådalens friskole ved Bjerringbro.

Victor Grølsted Johansen er en da de nye 0-klasses elever på Gudenådalens Friskole, der i dag havde 1. skoledag. Hans forældre har bestemt at han - lige som sin storebror - skal gå på Gudenådalens friskole.

- Da vi var her og se stedet første gang da vores store dreng skulle starte i skole, blev vi mødt med en energi og entusiasme som gjorde, at vi vidste, det var det rette sted for vores børn, fortæller Victors mor, Mette Grølsted Johansen.

Lige nu står omkring 25 børn på venteliste hos Gudenådalens friskole. Folkeskolereformen kan være en del af forklaringen. Men der er også en anden:

- Når jeg spørger folk så er årsagen at de kender nogen der er her i forvejen. Men det kan også godt være et fravalg, siger Sven Wortman fra Gudenådalens friskole ved Bjerringbro.

Der er i dag i alt 327 friskoler fordelt over hele landet, af dem ligger de 55 i Midt- og Vestjylland.

I denne uge er der åbnet endnu 21 nye friskoler. Tre af dem i vores landsdel.