Fra borgmester til ejendomsmægler: Som at starte på et nyt job

Viborgs tidligere borgmester Torsten Nielsen er tilbage i sin virksomhed i Stoholm.

1:33
Torsten Nielsen har 25 års erfaring som ejendomsmægler. Se et interview med ham her.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Politik er et fag, hvor det gælder om at være omstillingsparat.

Det kan den nu tidligere konservative borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, skrive under på.

Efter godt tre år som kommunens førstemand er han nu tilbage i sin ejendomsmægler-forretning i Stoholm. Og selv om han har 25 års erfaring i branchen, kræver det en del tilvænning. 

- Følelsen er god, men det er ligesom at starte på et nyt job. Jeg tror, at vi har tæt på 40 ejendomme til salg, og der er ingen af dem, jeg har været inde og se endnu. Så det er bare at starte fra en ende af. Vi har tilrettelagt en tur rundt og se på alt, hvad vi har til salg, så regner jeg med, at det hurtigt kommer ind under huden igen, fortæller han.

Torsten Nielsen blev borgmester, da han i september 2014 afløste Søren Pape Poulsen, der blev ny justitsminister.

Ved kommunalvalget den 21. november sidste år, gik de konservative frem fra seks til syv mandater - alligevel tabte Torsten Nielsen kampen om borgmesterkæden til Venstres Ulrik Wilbek.

- Det var en omstilling, da jeg skulle være borgmester, og det er også en omstilling at vende tilbage til mit eget job, men jeg tror, at det kommer hurtigt.

Den erfarne ejendomsmægler planlægger nu at udvide forretningen med en filial i Viborg. Lige nu leder han efter egnede lokaler, og når det sker, regner han med at være helt inde i tingene igen.

- Der er mange ting, der er ændret sig i den tid, jeg har været væk. Jeg kan ikke engang finde rundt i en salgsopstilling nu. De er blevet ændret mange gange. Det går de og griner lidt af de andre. Men jeg startede i går, og jeg vil vove den påstand, at inden vi kommer til aften, så jeg ved, hvor de forskellige tal står på en salgsopstilling, forsikrer han.

 

2:10