Torsten Nielsen: Der har været lavet en aftale på forhånd

Efter nattens forhandlinger er det en ærgerlig og skuffet Torsten Nielsen, der konstaterer, at der var lavet en aftale mellem S og Venstre på forhånd.

Til trods for et umiddelbart godt valg, så står Konservatives Torsten Nielsen alligevel som den store taber i Viborg.

- Rygterne, de har svirret, og nu må vi sige, at det er blevet til en kendsgerning. Der har været lavet en aftale på forhånd, siger den nu afgående borgmester i Viborg, Torsten Nielsen.

Socialdemokratiet og Venstre havde ifølge Torsten Nielsen allerede inden valget lavet en aftale. En aftale, der nu har sikret Ulrik Wilbek posten som borgmester. 

- Det tætteste, som vi kan komme noget som helst, der har et navn, det må været et diktatur, siger Torsten Nielsen til TV 2.

Derfor må han nu erkende, at Konservative står udenfor.

- Jamen, det gør vi jo. Vi har været indkaldt til to gange tre minutters møde. Vi har fået forelagt et dokument, og så kunne vi sige ja eller nej, siger han.

Taber trods fremgang

Det tydede ellers på, at det kunne blive et godt valg for Torsten Nielsen, da valgresultaterne tikkede ind. 

For her gik Konservative frem med ét mandat, mens Venstre med Ulrik Wilbek i spidsen gik tilbage med to mandater. 

- Det er en mærkelig fornemmelse at lave et fantastisk valg og så samtidig at miste en borgmesterpost, siger den afgående borgmester, Torsten Nielsen

Det er stadig uvist, om Torsten Nielsen og Konservative tilslutter sig konstitueringen.

- Jeg har ikke set aftalen endnu. Vi er blevet lovet, at vi får aftalen tilsendt, men jeg vil simpelthen ikke sige ja til en aftale, som jeg ikke kender indholdet af, siger han.