Folkeskoleelever går på efterskole i et døgn

Midtjysk Efterskole har inviteret 100 folkeskoleelver på besøg i et døgn, så de kan få en smagsprøve på, om efterskolelivet kan bliver noget for dem.

efterskole
Foto: arkivfoto

Det kan være svært at forestille sig, hvordan det er at gå på efterskole, før man prøver det. Derfor har midtjyske efterskole inviteret 100 folkeskoleelever på besøg i et døgn.

En af dem er Thorbjørn Brandt på 13 år. Selvom der er et par år til, at han måske skal på efterskole, så har han valgt at bruge starten af påskeferien på at blive lidt klogere på efterskolelivet.

- Nu ved man lidt mere om det i stedet for, at man bare kommer og ser at de har en hal, og de har en fodboldbane, så ved man ligesom, at der også er nogle gode elever her og nogle gode lærer. Man prøver lidt forskelligt, og man får set rigtig mange af deres ting, og så møder man også nogle nye mennesker og sådan noget.

 

Det er sjette gang, at Midtjysk efterskole inviterer godt 100 skoleelever fra 5., 6. og 7.klasse i hele landet til at bruge et døgn på efterskolen sammen med en gruppe af de nuværende elever. Og idéen er blevet en uundværlig del af skolens markedsføring.

- Det at eleverne møder det miljø, som de kan forvente at møde. Der er ikke noget skjult, der er ikke noget, der kan skjules på 24 timer her, og det giver faktisk rigtig godt i forhold til det indtryk og det ansigt, som vi har udadtil, siger Bo Thorup, der er forstander på Midtjysk efterskole.

 

Mange tanker

Får jeg venner? Kan jeg blive en del af fællesskabet? Hvordan er det at undvære far og mor? Det er bare nogle af de mange spørgsmål, der kan trænge sig på, når man skal finde ud af, om man vil flytte på en skole væk fra mor og far. Magnus Ingedal havde selv mange tanker, da han for tre år side besøgte efterskolen. I dag er han elev på skolen og lærer fra sig til de mulige kommende elever.

-Jeg var ikke sikker på, at jeg skulle på efterskole der i syvende klasse, så det betød meget for mig, at jeg kom ud og prøvede et døgn på efterskole for at finde ud af, om jeg godt kunne finde ud af det, og om jeg kom til at savne mine forældre bare på et døgn, men det gjorde jeg jo ikke.

 

Thorbjørn Brandt har stadig masser af timer til at fordøje efterskolelivet, og så skal han i tænkeboks.

 

- De har nogle gode faciliteter, og de har meget plads, gode klasseværelser og så ligger det et godt sted og sådan, så det er også fedt.

Det kunne i hvert fald være en god mulighed. Man overvejer det i hvert fald meget fordi, det virker rigtig fedt herude.