Fodgængerfelt skal nu sikres

Efter gentagne uheld giver Vejdirektoratet nu fodgængerfeltet ved Hee Skole et løft.

fodgaenger.jpg

I årevis har Skolebestyrelsen på Hee Skole arbejdet for at få sikret et fodgængefelt ved skolen. Skolebørnene skal nemlig krydse den trafikerede rute 16, der skærer gennem byen og siden 2004 er 4 personer blevet kørt ned, af biler, som ikke holder tilbage.

Senest gik det galt i november, hvor to drenge på 15 og 16 år blev ramt af en bil, da de ville krydse vejen.

Se indslag fra 21. nov her:

 

2:23
Fodgængerfeltet i Hee

Ændrer skiltning

Nu er bønnerne blevet hørt. I hvert fald har Vejdirektoratet besluttet at ændre på skiltningen og øge belysningen ved selve overgangen. Samtidig skal de fart-tavler, som står ved by-grænserne være tændte i længere tid omkring de tidspunkter, hvor skolebørnene færdes på vejen. Det skal især øge bilisternes opmærksomhed op deres fart.

Ikke sikring nok

I Hee er borgerne glade for, at der endelig sker noget, men formanden for skolebestyrelsen mener langt fra, at det er nok at ændre på hvor højt fodgængerskiltet hænger og sætte mere lys op.

Ønsker lysregulering

- Vi ville allerhelst have en tunnel, så der slet ikke er nogen, der skal over vejen, eller også mener vi der skulle lysreguleres, siger Rita Byskov.

For dyrt

Men de løsningsforslag er ikke blandt de overvejede i Vejdirektoratet:

- Det er svært at lave en lysregulering det pågældende sted og det vil blive dyrt, for det er hele krydset der skal signalreguleres, siger Vagn Lynggaard Bech, der  er afd. leder for Plan og Trafik i Vejdirektoratet. 

Forbedringerne bliver lavet i det nye år.

Se aftenens indslag her:

2:05
Et farligt fodgængerfelt i Hee får nu et sikkerhedsløft. Vejdirektoratet har lyttet til skolebestyrelsens ønske.

Se indslag fra 22. november om sagen her: