Flere søger konfirmationshjælp

I gennemsnit bruger danskerne 29.120 kroner på en konfirmation. Men det er ikke alle, der har råd til festen, og flere benytter sig af muligheden for at søge om konfirmationshjælp.

konfipenge_0.jpg

De fleste kender til julehjælp, men færre kender nok til muligheden for konfirmationshjælp. Ikke desto mindre er der flere, der søger legater hos hjælpeorganisationer for at få råd til at holde konfirmation for børnene.

Én af dem, der har fået konfirmationshjælp er 50-årige Betiina Andreassen fra Silkeborg. Da hendes søn Jeppe blev konfirmeret, fik hun 2.500 kroner i legat af Børnesagen til festen.

- Det betød rigtig meget for os, for jeg kunne ikke holde en konfirmation, hvis jeg ikke havde fået hjælp. Så var vi kun kommet i kirke for at gå hjem igen bagefter, siger Betiina Andreassen.

Betiina ærgrer sig over, at niveauet for konfirmationerne er skruet så højt i vejret. Dengang kunne hun ikke kunne matche dyre gaver, afhentninger i helikopter eller sportsvogne for det budget, hun havde på 5.000 kroner.

- Det er blevet overskruet. Det bliver vildere og vildere. Hvem kan hamle op med det? Det kan os på kontanthjælp i hvert fald ikke, siger Betiina Andreassen.

Flere søger

Betiina Andreassen er enlig mor for tre drenge, og hun er på kontanthjælp. Det er folk med lignende historier, der i stigende grad søger om hjælp til at finansiere konfirmationen.

Hos Børnesagen har de oplevet en femdobling i antallet af ansøgere alene over de sidste tre år.

- Vi oplever, at der er flere og flere, der søger. Flere enlige forældre har ikke råd til at holde konfirmation, siger René Skau Björnsson, der er formand for Børnesagens Fællesråd.

- Flere sidder økonomisk hårdt i det og har få penge til rådighed, efter de faste udgifter er betalt, siger René Skau Björnsson.

I forbindelse med den øgede efterspørgsel på konfirmationshjælp har Børnesagen oprettet en ny indsamling, hvor man kan donere penge til konfirmationslegaterne.

Røde Kors hjælper

I Brande er de i år begyndt at udlodde fem konfirmationslegater fra Røde Kors, og det første legat er delt ud.

- Vi har kontakt med mange familier, som på en eller anden måde har det vanskeligt. Vi vil gerne på en eller anden måde gøre en forskel, siger Inge Kristensen, der er formand for Røde Kors i Brande.

Hos Røde Kors i Skjern har de i år haft fem ansøgere, der hver har fået 2.000 kroner til at købe konfirmandtøj.

- Antallet af folk, der får hjælp, er stigende, og det tror jeg, det vil være fremover. Det bliver mere og mere almindeligt at søge hjælp til nogle ting, man ikke magter. Det ser vi også med julehjælp, hvor flere og flere søger, siger Margit Hansen, formand for Røde Kors i Skjern.

Se mere om konfirmationshjælp i aftenens nyheder kl. 19.30:

4:51
Ligesom man kan søge julehjælp, er der også mulighed for at søge konfirmationshjælp, og det er der flere, der gør.