Flere dumper sine kæledyr

15 kaniner blev fredag aften fundet efterladt i Skive.

15 små kaniner blev i formiddags afleveret på Dyreinternatet i Spøttrup. En forbipasserende hundelufter fandt dem sent fredag aften foran Falck-stationen i Skive. Her var de blevet efterladt i et lille bur med tæppe over.

- Det er uansvarligt. Det er ikke bare kaniner, men også hunde og katte. Vi ser også, at de bliver bundet på rastepladser og smidt i containere. Det er at hoppe over, hvor gærdet er lavest, siger Anton Jochumsen, internatsleder på Spøttrup Dyreinternat, til TV MIDTVEST.

En tendens over hele landet

Og det er ikke bare i Skive-området folk. I år er der over hele landet flere der dumper deres kæledyr end der var sidste år.

- Det er en tendens for hele landet. Vi har ikke fået 2014-tallene endnu, men vi kan høre fra internaterne allerede nu, at det er flere end sidste år. Det kan for det første skyldes, at det er en nem måde for folk at skille sig af med sine kæledyr, og for det andet er folk blevet mere uansvarlige. Vi har fået en køb og smid væk kultur, siger Tina Engberg, kommunikationschef hos Dyrenes Beskyttelse.