Film hjælper demente med at huske

Film skal hjælpe demente med at huske. Beboerne på Plejecentret Krohaven skal teste filmene.

For første gang nogensinde er der lavet film specielt til demensramte. De skal hjælpe de demente med at huske og fortælle. Plejecentret Krohaven i Holstebro er et af de fem plejecentre i landet, der er med i et forskningsprojekt for at teste, hvilken effekt filmene har på personer med demens.  

Filmene har fokus på forskellige emner, som de fleste ældre har minder om. Det kan være en tur i kirke, en fisketur eller en familiefest, og der er samtidig forskellige sværhedsgrader inden for hver kategori. På plejecentret Krohaven har beboerne blandt andet set en film om høst.

- De kan konkret fortælle om, hvordan høsten den foregik. Nogle gange, hvis man spørger uden at have billeder og uden at have film, så kan de slet ikke komme i tanke om, hvad høst egentlig er.

Langt flere demente i fremtiden

Der er brug for at gribe ind over for demens, for flere og flere bliver ramt af sygdommen hvert år. I 2011 var der 18.217 personer med demens i Region Midtjylland. Nationalt Videnscenter for Demens forudser at der i år 2040 vil være næsten dobbelt så mange demente i regionen.

Knap 87.000 danskere lider af demens.