Film hjælper demente med at huske

Film skal hjælpe demente med at huske. Beboerne på Plejecentret Krohaven skal teste filmene.

170913_demensfilm_0.jpg

For første gang nogensinde er der lavet film specielt til demensramte. De skal hjælpe de demente med at huske og fortælle. Plejecentret Krohaven i Holstebro er et af de fem plejecentre i landet, der er med i et forskningsprojekt for at teste, hvilken effekt filmene har på personer med demens.  

Filmene har fokus på forskellige emner, som de fleste ældre har minder om. Det kan være en tur i kirke, en fisketur eller en familiefest, og der er samtidig forskellige sværhedsgrader inden for hver kategori. På plejecentret Krohaven har beboerne blandt andet set en film om høst.

- De kan konkret fortælle om, hvordan høsten den foregik. Nogle gange, hvis man spørger uden at have billeder og uden at have film, så kan de slet ikke komme i tanke om, hvad høst egentlig er.

Langt flere demente i fremtiden

Der er brug for at gribe ind over for demens, for flere og flere bliver ramt af sygdommen hvert år. I 2011 var der 18.217 personer med demens i Region Midtjylland. Nationalt Videnscenter for Demens forudser at der i år 2040 vil være næsten dobbelt så mange demente i regionen.

Knap 87.000 danskere lider af demens.