Fertilitetsklinik i Skive hjælper flere end nogensinde før

Fertilitetsklinikken i Skive har travlt. På et år er antallet af patienter vokset med 37 procent.

Patienterne strømmer til fertilitetsklinikken på Regionshospitalet i Skive for at blive behandlet for barnløshed. Klinikken forventede, at antallet ville vokse med femogtyve procent. Men det har hurtigt vist sig, at klinikken er langt mere eftertragtet.

En spareplan fik sidste år regionsrådet til at lukke fertilitetsklinikken i Aarhus. Det har betydet at Skive nu behandler næsten 700 mod 500 før. 

- Vi løber jo rigtig meget hurtigere. Vi gør alt , hvad vi kan for at følge med. Det er svært for os at sige nej til patienterne, siger Helle Olesen Elbæk, der er Overlæge, Fertilitetsklinikken.

For at følge med har klinikken indrettet flere behandlingsrum, ansat flere medarbejdere og søger nu endnu en læge. På trods af det øgede antal patienter har klinikken fastholdt en høj succesrate. Over halvdelen af de behandlede bliver gravide. 

- Det er jo dejligt, vi er bare glade for, at vi har fået mere at lave, siger Helle Olesen. 

Tidligere har klinikken i flere omgange været truet af lukning, men med de mange nye patienter går den en mere sikker fremtid i møde. Flere patienter betyder også bedre muligheder for forskning, og klinikken i Skive søger nu om at blive universitetsklinik. 

Fertilitetsklinikken i Skive har fået endnu flere patienter end forventet, efter at Region Midtjylland lukkede klinik i Aarhus.