Fejl i nyt bomanlæg

For under en måned siden blev der sat bomme op ved den uheldsramte jernbaneoverskæring ved Vinderup, men allerede nu er der problemer med teknikken.

Det er mindre end en måned siden, at der blev sat bomme op i jernbaneoverskæringen i Hvidemose ved Vinderup. Men flere naboer advarer nu om at systemet ikke virker som det skal, skriver Holstebro Dagblad.

Naboerne fortæller, at bommene ikke går ned som de skal, og at de indimellem sidder fast.

- Det ringer, og det lyser, men bommene går ikke ned. Jeg venter og venter. Skal jeg køre over? Med ulykken i baghovedet tør jeg ikke køre over, men der kommer stadig intet tog, siger Pia Thorenfeldt, der er nabo til overskæringen til Holstebro Dagblad.

Fire fejl registreret

Bane Danmark ved godt, der er problemer med den nye overskæring og har registreret fire hændelser, hvor systemet ikke virkede, som det skulle.

- Der er ikke noget farligt i det. Så snart der er en fejl, sender systemet en besked til lokomotivføreren, så han kan tage farten af og signalere med hornet. Samtidig sender vi en tekniker ud for at udbedre fejlen, siger René Hestbæk, der er områdechef i trafikstyring Vest ved Bane Danmark til TV MIDTVEST.

Hvis man oplever fejl med bommene, så opfordrer Bane Danmark til at kontakte Politiet.