FCM smider point på udebane mod Brøndby

FC Midtjylland viste positive takter i superligaens mesterskabsspil

To scoringer var ikke nok for FCM i udekampen mod Brøndby

Brøndby vandt søndag aften et yderst underholdende opgør mod FC Midtjylland i Alka Superligaens mesterskabspil med 3-2.

Det veloplagte hjemmehold var aggressivt og målsøgende i størstedelen af kampen, men blottede sig også et par gange i defensiven og tillod gæsternes lange angriber Paul Onuachu at score to gange.

Brøndby stadfæster med sejren sin andenpladsen i tabellen. Holdet har nu hele 16 point ned til Lyngby og Sønderjyske, som lige nu er nærmeste forfølgere.

Omvendt er der ni point op til FC København, der mandag gæster Sønderjyske. FCM er nummer fem og næstsidst blandt de seks hold i mesterskabsspillet.

Kampens indledning var præget af et massivt Brøndby-pres mod gæsternes mål, men først efter 35 minutter bragte Lebogang Phiri værterne foran, da han med ryggen dirigerede bolden i nettet efter Hany Mukhtars afslutning.

Onuachu udlignede hurtigt for gæsterne, da han bragede bolden i mål fra kanten af feltet, men det var en stakket frist for udeholdet, der især i første halvleg blev overmatchet i de fleste af spillets facetter.

Anden halvleg var mere ligeværdig, men efter 53 minutter hamrede anfører Johan Larsson Brøndby på 2-1, efter Mikkel Andersen i samme sekvens ellers havde leveret en mesterlig redning og forhindret et selvmål af Markus Halsti.

Brøndby dominerede samlet set, men FCM var ikke uden chancer. Frederik Rønnow præsterede eksempelvis en fantastisk fodparade kort efter 2-1-målet.

Christian Nørgaard øgede Brøndbys føring efter 64 minutter efter et godt hug, men Onuachu reducerede hurtigt til 2-3, da han fra kort afstand satte foden på Jakob Poulsens indlæg.

Det gav en spændingsmættet afslutning på opgøret, hvor Brøndby trak sig lidt tilbage for at forsvare sin føring, mens FCM forgæves jagtede en udligning. En blokering på stregen af Benedikt Röcker i overtiden blev afgørende.