FCM Håndbold til verdensudstilling

Lørdag deltog otte 16-årige håndboldpiger fra FC Midtjylland som repræsentanter for Danmark ved en utraditionel mini-turnering ved Verdensudstillingen EXPO 2015 i Milano.

kinder--sport-turnering-expo-1.jpg

De unge håndboldspillere og to trænere var inviteret af Ferrero, der har designet og bygget et Kinder+Sport-område på Verdensudstillingen. Ved mini-turneringen spillede FC Midtjylland Håndbold mod et hold fra henholdvis Sverige og Italien og endte på en samlet andenplads.

- Vi er meget glade for, at vores hold fra FC Midtjylland skal deltage i miniturneringen i håndbold ved EXPO 2015, og jeg er virkelig stolt over, at vores piger er blevet inviteret, siger Helle Thomsen, der er cheftræner i FC Midtjylland Håndbold og tidligere træner for det svenske landshold i kvindehåndbold.

Projektet har indtil videre haft deltagelse af millioner af teenagere ved dets events, og 3.8 millioner børn har bevæget sig i projektets initiativer over hele verden.

- Målet med Kinder+Sport-området ved EXPO 2015 er at viderebringe budskabet om, hvor vigtig en aktiv livsstil er for unge mennesker i alle aldre. Gæsterne vil komme til at reflektere over, hvor vigtigt det er at bevæge sig, og aktiviteterne vil forhåbentlig inspirere med en innovativ og anderledes tilgang til fysisk aktivitet, siger Anica Grasso, der er Marketingchef for Ferrero i Skandinavien.

EXPO 2015 finder sted i Milano i Italien fra maj til oktober i 2015. Mere end 100 lande deltager ved verdensudstillingen, og cirka 20 millioner mennesker forventes at besøge udstillingen i løbet af de seks måneder, den varer.