FCM booker CL-kvartfinale uden pres i Slovenien

FC Midtjyllands kvartfinaleplads i Champions League var aldrig i fare, da FCM vandt ude over slovenske Krim.

FC Midtjylland spillede sig videre, da de vandt over Krim på udebane. TV Midtvest har ikke billeder fra kampen.

FC Midtjyllands håndboldkvinder sikrede sig lørdag videre avancement til kvartfinalerne i Champions League.

Det stod klart, efter midtjyderne tog til Slovenien og besejrede RK Krim Mercator med 27-21.

Dermed er FCM sikker på at slutte på enten tredje- eller fjerdepladsen i Gruppe 2, som giver videre avancement.

FCM var aldrig i problemer og var i fin balance i hovedparten af opgøret, hvor specielt Veronica Kristiansen strålede hos gæsterne.

FC Midtjylland indledte med en 1-0-føring, men hjemmeholdet svarede hurtigt igen og bragte sig foran.

Gæsterne holdt dog snor i Krim-holdet uden på nogen måde at gå i panik, og Veronica Kristiansen udlignede til 7-7 efter 23 minutter.

FCM besejrede det slovenske hold på hjemmebane med 28-19, og meget skulle gå galt, hvis ikke midtjyderne skulle sikre kvartfinalepladsen.

Faktisk kunne FCM tillade sig at tabe med enten otte eller ni mål, hvilket var afhængigt af, hvor målrigt opgøret ville blive.

Veronica Kristiansen lyste op hos FCM i første halvleg, hvor den norske landsholdsspiller tegnede sig for en stor del af midtjydernes mål.

Ved stillingen 9-9 og med få sekunder tilbage af halvlegen havde Veronica Kristiansen scoret seks af FCM's ni mål.

FCM gik til pausen foran 10-9, og det lignede et modløst Krim-hold.

I løbet af anden halvleg gik gassen stille og roligt af Krim-ballonen, og efter et kvarter var det danske mandskab foran 19-16, før 17-årige Emma Friis øgede til 20-16.

Sejren kunne have været større for det danske mandskab i et opgør, der efterhånden mistede intensiteten, da slovenerne ganske enkelt var overmatchet på dagen.

Det er fortsat ikke afgjort, hvem FC Midtjylland skal møde i kvartfinalen.

Her spilles der to indbyrdes opgør i løbet af april.