Færrest kontanthjælpsmodtagere i Favrskov

Favrskov Kommune har valgt at investere syv millioner kroner for at spare penge - og det har virket.

Jobkonsulent Birgitte Larsen er en af de medarbejdere, der hjælper kontanthjælpsmodtagere i job.
Jobkonsulent Birgitte Larsen er en af de medarbejdere, der hjælper kontanthjælpsmodtagere i job.
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Favrskov har knækket kontanthjælpskurven: Kun 5,4 procent af borgerne i Favrskov Kommune er uden arbejde, og det er det laveste antal blandt alle de midt- og vestjyske kommuner.

Kommunen er dog ikke kommet sovende til succesen. Politikerne i Favrskov har nemlig investeret syv millioner kroner i jobcentret og ansat fire nye medarbejdere.

- Vi kan bruge mere tid på den enkelte borger og bruge tid på det, der nu er behov for. Hvis vi skal have kontakt til en læge eller psykiatrien eller andre samarbejdspartnere, så har vi nu mulighed for at tage med, og det er rart, for det gør, at vi hurtigere kan få noget sat i værk, siger jobkonsulent Birgitte Larsen.

I takt med at antallet af medarbejdere på jobcenteret er steget, er udgifterne til kontanthjælpsmodtagere faldet, og faktisk er investeringen allerede tjent hjem både økonomisk og politisk

- Det er godt for borgerne, men samtidig kommer vi jo til at spare penge på ydelser til folk, der før har været på overførselsindkomster, og dermed er det en god forretning for os alle sammen, siger borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (Soc.dem.).

Tidligere havde sagsbehandlerne 65 borgere hver - i dag har de i gennemsnit 45. Indtil nu er der sat penge af til at fortsætte med den nye ordning frem til 2019.