Færre indbrud: Nabohjælp er en af grundene

I Midt- og Vestjyllands Politikreds er antallet af indbrud i årets første kvartal faldet med 27% i forhold til sidste år. Nabohjælp er en af årsagerne

2:26
Nabohjælpsordningen har fået antallet af indbrud i private hjem til at falde markant over de seneste år
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

Antallet af indbrud falder på landsplan, og det samme gælder i Midt- og Vestjylland. 

I første kvartal af i år var der 311 villa-indbrud i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Dette er et fald på 27% i forhold til samme periode sidste år, hvor der var 428 indbrud. 

En af årsagerne til det markante fald i indbrud er 'Nabohjælp'-ordningen, siger både Politiet og Det Kriminalpræventive Råd. 

Antallet af husstande som er tilmeldt Nabohjælp er stødt stigende. I Midt- og Vestjylland er der godt 17.000 husstande tilmeldt ordningen. Peder Søndergaard, der selv har meldt sig til Nabohjælp, synes nabohjælp er et fantastisk koncept, og det hjælper med at skabe tryghed i området. 

- Vi holder øje med hinanden, og vi ved, når naboen tager på ferie, så skal vi holde ekstra øje og tjekke, at alting er, som det skal være, siger Peder Søndergaard. 

Vicepolitiinspektøren hos Midt- og Vestjyllands Politi ser også Nabohjælp som et vigtigt redskab i kampen om at mindske antallet af indbrud. 

- Det indbrudstyven frygter mest er at blive opdaget. Ved at man har Nabohjælp, har man forpligtet sig til at holde øje med hinanden og interessere sig for, hvem der kommer og går i ens gade, siger Ralf Hove Larsen. 

Han mener dog ikke, at nabohjælpen kan stå alene i kampen imod indbrudstyvene. 

- Vi anbefaler mærkning af ens kostbare affekter, og vi anbefaler, at man gennemgår sine døre og vinduer for at sikre sig optimalt, eventuelt sammen med en låsesmed, siger Ralf Hove Larsen. 

På landsplan er hele 210.000 husstande tilmeldt Nabohjælp, og det er gratis at tilmelde sig.