Få akutte kejsersnit

Holstebro er den kommune i hele landet, som har det laveste antal akutte kejsersnit.

Det er en ny undersøgelse, som slår fast, at Regionshospitalet i Holstebro tager førstepladsen, når det handler om at foretage færrest akutte kejsersnit. Kun 5,7 procent af alle fødsler blev sidste år foretaget med akut kejsersnit.

Hospitalet har foretaget en del kvalitetsforbedring, deriblandt er speciallægerne både i vagt i Herning og Holstebro og så er der kommet nogle skrappere visitationsregler.

- Kvinder, hvor der er øget risiko for kompliceret fødsel, eller kvinder, der har en øget risiko for, at barselsperioden kan blive kompliceret, dem sender vi på sygehuset i Herning, der er større og som også har en børneafdeling, fortæller Ann Fogsgaard, chefjordemoder i Holstebro, til DR Midt & Vest.

Det lavere antal akutte kejsersnit skyldes en fælles teamtræning, hvor personalet bliver trænet i, hvordan de skal reagere i nødstilfælde.

- Det er ligesom når piloter skal træne i at nødlande, så skal både læger og jordemødre træne i nødsituationer, så de bedre kan vurdere, hvad man skal gøre, hvis barnet for eksempel vender forkert. Og det kan man se på kejsersnitsfrekvensen, siger Ann Fogsgaard til DR Midt & Vest