Esben Lunde genopstiller ikke

Ringkøbing-Skjern skal have ny viceborgmester til kommunalvalget i november. Esben Lunde Larsen har besluttet ikke at genopstille til byrådet.

150113_EsbenLundeLarsen_0.jpg

Venstrepolitikeren Esben Lunde Larsen, der er viceborgmester og folketingsmedlem, har besluttet ikke at genopstille til byrådet, når der er valg til november. Kort før jul afsluttede han sin ph.D.-afhandling om Grundtvigs syn på åndsfrihed, og det er den, der nu har kastet nye udfordringer af sig.

 - Jeg har fået et tilbud om at forske på Aarhus Universitet med mulighed for at sidde i udlandet i noget af tiden. Det tilbud var svært at sige nej til, så selvom det har været en svær beslutning, så synes jeg, uddannelsesperspektivet vægter højere, så jeg fortsat kan uddanne mig, fortæller den afgående viceborgmester.

Ikke et farvel til politik

Selvom Esben Lunde Larsen nu siger farvel til byrødderne i Ringkøbing-Skjern, så slår den unge venstrepolitiker fast, at det ikke er et politisk farvel. Han fortsætter ufortrødent i Folketinget.

 - Det her er noget, jeg skal i mine mødefri perioder i Folketinget. Jeg har allerede spændt buen hårdt med både byråds- og folketingsarbejde, så jeg kunne ikke spænde buen hårdere, så derfor stopper jeg i byrådet.

Esben Lunde Larsen skal forske i civilsamfundets udvikling, herunder forholdet mellem individ og stat. Forskningsprojektet varer tre år og skal munde ud i en bogudgivelse.