Erhvervskoleelever ikke kloge nok

Ny undersøgelse viser, at de elever der tager på erhvervsuddannelserne ikke er lige så kloge, som dem der tager på gymnasiet.

19ErhvervsDum_0.jpg

Elever der starter på en erhvervsuddannelse er ringere begavet, mindre flittige og dårligere motiverede end dem, der tager en gymnasiel uddannelse. Det viser en ny undersøgelse fra Statens Uddannelse, Forskning og Kompetenceudvikling, Aarhus Universitet. Lærere på 74 folkeskoler har i undersøgelsen vurderet deres elever i 9. og 10. klasse, og resultatet giver et negativt billede af de elever, der vælger en erhvervsuddannelse. Men eleverne på Mercentec i Viborg mener ikke, de halter bagefter.

-Jeg synes, det faglige niveau er rigtig højt. Der er ikke tid til at slappe af og lave ingenting. Vi bliver pisket igennem hele tiden, siger Mikkel Østergaard, der er Datateknikkerelev.

Mere fokus på erhvervsuddannelserne

Undersøgelsen viser, at i kategorien flid ligger erhvervseleverne 20 procent under elever, der vil på gymnasiet. Når det gælder intelligens, er de også ca. 20 procent under, mens de er 25 procent mindre motiverede. Den tendens ægrer direktør på Mercentech, Kirsten Holmgaard, der vil have mere fokus på det, erhvervsskole eleverne kan.

-  Jeg ved, det er et problem at folkeskolelærerne kender mest til den almene gymnasielle uddannelse, for der har de selv gået. Det er rigtig vigtigt for os, at folkeskolelærerne for syn for, at en erhvervsuddannelse, er en rigtig krævende uddannelse, siger Kirsten Holmgaard.