Endnu et får angrebet

En ulv kan igen have været på spil. I hvert fald er et får fredag morgen blevet fundet bidt ihjel på en mark ved Tvis.

120413_faaredoed.jpg

Det var et ubehageligt syn der mødte Peter Heléen, da han i morges kom ud til sin fåreflok. Forbipasserende havde ringet til ham og fortalt, at der lå et dødt får på marken.

- Jeg er ikke ekspert. Men jeg tror det er en ulv, siger Peter Heléen, der er landbrugsmedhjælper, og den der passer fårene.

Peter Heléen er svensker, og hans venner i Sverige har fortalt ham, at ulve typisk trækker skindet af fårene. Og det er netop det der er sket her på marken.

Ekspert: Kan være en ulvTV/MIDT-VEST har vist billederne af det døde får til Thomas Secher fra Naturhistorisk Museum i Aarhus. Han vil ikke afvise, at det kan være en ulv, der står bag angrebet.

- Det kan godt ligne noget, som en ulv har gjort, men der skal en DNA-prøve til, for endeligt at fastslå, om det er en ulv, siger Thomas Secher.

Det giver problemer

I alt passer Peter Heléen 1600 får. Og hvis det er en ulv, der har angrebet fårene, så forudser han problemer.

- Det giver os nogle frygtelige problemer. Det her er et moderdyr, der skal producere et eller to lam. Og det skal indbringe penge, siger Peter Heléen.

Peter Heléen kan ikke umiddelbart se, hvordan han skal beskytte sine får. Nu vil han forsøge at køre ud på markerne flere gange om dagen for at holde øje.