Drengene springer fra: Gymnastikken kæmper

Gymnastikken har meget svært ved at holde på sine drengemedlemmer, når de nærmer sig teenageårene. Det viser nye tal fra DGI.

1:48

Når drenge bliver 13 år, er det slut med gymnastikken.

- Det skyldes, at der er mange tilbud til de unge mennesker. Der er mange, som vil en masse ting, og der har gymnastikken måske ikke været stærk nok til at holde fast i dem i den her alder, siger Henrik Kyhl Pedersen, som er gymnastikkonsulent hos DGI Vestjylland.

Gymnastikken er i hård konkurrence med andre sportsgrene og e-sport. På landsplan falder medlemstallet med 88 procent – fra 53.000, når de er mellem 0 og 12 år, til 6.000, når de er mellem 13 og 18 år.

Det viser nye tal for DGI. Derfor vil de nu tage skeen i den anden hånd.

- Vi har ikke gjort nok, det kan vi jo godt se her bagefter. De bliver ved med at falde fra.

Den negative udvikling har de også kunnet mærke hos Holstebro Gymnastikforening. 

Kun 20 drenge

I Holstebro har de 400 medlemmer, men kun 20 af dem er drenge, og sådan har det egentlig set ud siden 2011.

- Som hold betyder det, at du ikke har det samme bredde og det samme sammenhold i foreningen. Det kommer til at være svært at bibeholde holdånden og foreningslivet, siger Mikael Lykke, gruppeleder, Holstebro Gymnastikforening.

På et nyopstartet hold er der kun dukket fire drenge op. 
På et nyopstartet hold er der kun dukket fire drenge op. 
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Og den er gal i hele Midt- og Vestjylland. Tal fra DGI viser, at der er knap 7000 drenge indtil de er 12 år, men når de runder de 13 år, er næsten ni ud af 10 sprunget fra. 

Ærgerligt, mener Mikael Lykke, mens en af de tilbageværende måske sidder inde med svaret på, hvorfor alle vennerne falder fra.

- Jeg tror, at mange af dem tror, at det er en piget sport i forhold til fodbold, som fanger de fleste. Men det er det egentlig ikke, siger Tristan Balslev Voldshøj fra Vejrum Kirkeby.