Dømt for at efterlade dyr

Par fra Mors efterlod deres hunde og katte i hus, da de selv flyttede ud.

Dyremishandling.jpg

Det kommer til at koste et tidligere kærestepar 10.000 kroner hver, at de i maj 2011 pakkede deres flyttekasser og flyttede fra deres bopæl i Erslev på Mors.

Efterlod dyrene

De to lod nemlig være med at tage deres dyr med, og overlod dermed tre katte og en tæve og tre hvalpe til en uvis skæbne.

Hvalpe måtte aflives

Parret havde boet til leje i huset i Erslev, og dyrene blev opdaget efter mindst to uger, da en interesseret køber kom forbi, for at se på huset.De tre hvalpe var på det tidspunkt døende og måtte aflives, mens kattene og tæven af racen Amstaff var afmagrede og medtaget, men overlevede.

Den andens ansvar

I retten i Holstebro forklarede de to i dag at manden, som er midt i 30'erne, først flyttede fra deres fælles bopæl i forbindelse med, at de gik fra hinanden. Få dage efter flyttede også den 24-årige kvinde, og forlod dermed som den sidste dyrene.Men her hørte enigheden op. Begge hævdede, at de var overbeviste om, at den anden ville tage sig af dyrene.

Fælles ansvar

Dommeren kaldte det for en grov overtrædelse af dyreværnsloven, og mente, at de havde et fælles ansvar. Derfor blev de begge idømt bøder på 10.000 kroner og de mister retten til at passe og eje dyr i de kommende tre år.

De modtog begge dommen.