DGI Nordvest nedlægges

Fra 1. januar 2014 eksisterer landsdelsforeningen DGI Nordvest ikke mere.

På DGI Nordvest's 2. ekstraordinære årsmøde tirsdag den 26. november blev der vedtaget en endelig opløsning af DGI Nordvest.Herefter lægges DGI-foreningerne i Thisted og Morsø kommuner ind under DGI Nordjylland, og foreningerne i Skive kommune lægges ind under DGI Midtjylland. Vedtagelsen blev besluttet med stor opbakning fra de fremmødte medlemsforeninger.

Flere udfiordringer

Summen af udfordringer som fx skolereformen og kommercielle konkurrenter samt nedgang i indtægter fra Danske Spil, har medført at en enig bestyrelse har fundet det bedst at medvirke til sammenlægning med andre. Kun på denne måde kan man sikre fortsat kvalificeret samarbejde på relevant niveau, hedder det i en presse meddelelse fra DGI Nordvest.

- Vi har gennemført nedlæggelse og glidende overgang til samarbejde med DGI Nordjylland og DGI Midtjylland på en sådan måde, at de frivillige udvalg har været til møde samen og aftalt, hvordan man kommer videre i fællesskab. De hidtil kendte aktiviteter i DGI Nordvest's område vil fortsætte, så længe der er lokale deltagere nok til dem, udtaler Ove Laustsen, formand for DGI Nordvest, i en pressemeddelelse.