DF'er efter kup: Det er virkeligheden, når politik er værst

Den seneste uge har Dansk Folkeparti i Struer været præget af intern ballade.

Mens Dansk Folkepartis spidskandidatsvalg i Herning løb helt fredeligt af stablen mandag aften, så er der med under ni måneder til kommunalvalget mere intern ballade hos Dansk Folkeparti i Struer.

I sidste uge blev DFs eneste byrådsmedlem, Anna Marie Brix Poulsen, kuppet af sin ærkerival Jette Lund under partiets opstillingsmøde.

- Det er virkeligheden, når politik er værst, siger en tydeligt skuffet Anna Marie Brix Poulsen til TV MIDTVEST.

Bag kuppet, som resulterede i, at Jette Lund blev valgt som partiets nye spidskandidat, stod flere andre medlemmer af partiet.

- Det er nogen, der var venner en gang. Nu kunne jeg ikke drømme om at hilse på dem, siger Anna Marie Brix, der nu har meldt sig ud af partiet i protest.

Det er Jette Lunds hårde udlændinge politik, som Anna Marie Brix Poulsen ikke kan forene sig med. Hun har offentligt kaldt Jette Lund for racist.

- Jeg vil næsten sige, at vi er tilbage ved det gamle Fremskridtsparti, siger Anna Marie Brix Poulsen.

Den udmelding giver Jette Lund ikke meget for.

- Det kan jeg undre mig lidt over, for det er jo faktisk bare den politik, som Dansk Folkeparti fører nationalt, jeg fører lokalt, siger Jette Lund (O).

Mundhuggeri gavner ikke DF

Siden opstillingsmødet har de to kvinder mundhuggedes i medierne, og det er ikke noget, der gavner partiet så tæt på et kommunalvalg.

- Vi havde selvfølgelig gerne været det foruden. Det er beklageligt, at der er uro deroppe, men til gengæld er det jo en demokratisk afgørelse, der er truffet på opstillingsmødet og generalforsamlingen, og det må vi rette os efter, siger Poul Lindholm, der er partisekretær i Dansk Folkeparti.

Også Jette Lund er klar til at komme videre ovenpå den seneste uges stridigheder.

- Det er rigtig træls. Derfor er det også meget vigtigt, at vi får ryddet op i det nu, så vi fremadrettet kan samarbejde og byde på nogle helt konkrete og gode politiske emner og værdier, som Dansk Folkeparti jo rent faktisk har, siger hun.

Siden Anna Marie Brix Poulsen meldte sig ud af Dansk Folkeparti, har flere medlemmer gjort det samme. Det bekymrer dog ikke Jette Lund.

- Nu er der ryddet op en gang for alle. Det har været en demokratisk proces, siger Jette Lund.

Lige nu er Anna Marie Brix Poulsen løsgænger, mens hun overvejer sin fremtid.

- Lige træder jeg vande, og nu skal jeg have støvet til at lægge sig. Så ser jeg på, hvad der er min vej frem, slutter Anna Marie Brix Poulsen.

Den tidligere spidskandidat har været medlem af byrådet i to valgperioder.