DF kræver 100% dækning

Dansk Folkeparti vil gå langt for at få 100 procents mobildækning i Danmark.

skaarupMobil_0.jpg

Mobilhuller langs vestkysten er et problem. Det blev tydeligt i weekenden, hvor der ikke var hul igennem til 112, da flere badegæster kom i nød.

Folketingsmand i redningsaktion

Ib Poulsen, som var med i en redningsaktion, har brugt sin indflydelse som folketingsmedlem. Nu støtter ledelsen i Dansk Folkeparti kravet om nul huller i mobildækningen. Også selvom det vil koste penge.

99 procents dækning

I dag er der mere en 99 procents dækning på det danske mobilnet, men det er ikke godt nok, mener Dansk Folkeparti.

 - Det lyder af meget, men det er ikke nok, hvis man står i den situation, at et menneske er i knibe.Der har vi brug for, at redningsmyndighederne kan snakke sammen med de relevante mennesker, og jo slet ikke at man ikke kan komme i kontakt med 112, siger Peter Skaarup næstformand for Dansk Folkeparti.

- Vi skal have det udbygget, så der er en 100 procents dækning og ikke mindst de steder, hvor man må formode, at der er mange mennesker ude at bade og kan komme i knibe i forbindelse med sejlads eller badning, fortsætter Peter Skaarup.

Urealistisk siger Sander

I Danmark er der i dag over 99% dækning på mobilnettet. Og det kan næsten ikke blive højere, siger den tidligere videnskabsminister Helge Sander. Han mener derfor, at DF's krav er urealistisk, fordi han mindst 25 gange tidliger har set forslag til forbedringer, der ikke er er blevet til noget.

DF vil gå langt

Men Dansk Folkeparti er klar til at gå langt for at sikre fuld dækning. 

 - Vi vil tage den her sag op i første omgang med de relevante ministre bilateralt. Hvis ikke de ministre kan sørge for det, at det kommer på plads, så vil vi tage det op i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, så vi er sikre på, at den her sag bliver fulgt helt til dørs, siger Peter Skaarup.

 

 

2:05
Ib Poulsen har brugt sin indflydelse som folketingsmedlem. Nu støtter ledelsen i Dansk Folkeparti kravet om nul huller i mobildækningen. Også selvom det vil koste penge