"Det er en dødsdom"

Klimaministeren vil ikke udvide Kraftvarmeværket i Thisted. Det er skjult privatisering, siger socialdemokraten Ole Vagn Christensen.

290709_kraftvarme.jpg

Thisted Kraftvarmeværk ansøgte i december sidste år om at udvide og modernisere værket for at kunne brænde mere affald. Nu har klimaminister Connie Hedegaard svaret, at affald primært skal erstatte kul som brændsel for at nedbringe den forurenende kul-afbrænding.

Men i Thisted bruger de allerede miljørigtigt brændsel i stedet for kul. Derfor skal Thisted Kraftvarmeværk ikke regne med at få lov til at brænde mere affald. Det sætter planerne om udvidelse i stå, og på sigt kan det resultere i, at værket må lukke, mener det lokale folketingsmedlem, socialdemokraten Ole Vagn Christensen:

- Jeg mener, hun giver en dødsdom. Det betyder jo, at man ikke kan modernisere anlæget så man kan få en bedre udnyttelse og dermed fremtidssikre.

Han mener, at der er en klar politisk plan bag udmeldingen. Det offentligt ejede kraftvarmeværk i Thisted skal udkonkurreres af private:

- Det er det, jeg kalder den snigende privatisering, som vi også har set på sygehusområdet. Affaldet skal overgå til private, i dette tilfælde DONG. Det er DONGs aktionærer, der vinder på det her, siger Ole Vagn Christensen.