Deletjenester hitter

AirBNB og Gomore er mere populære end aldrig før. Deletjenester får flere og flere medlemmer her i landsdelen.

Vi deler vores hus og bil som aldrig før. På tjenesten Airbnb kan man leje sit private hjem eller værelser ud. I forhold til samme periode sidste år overnatter tre gange så mange på den her måde i Midt- og Vestjylland.

- Det seneste år har der været en tredobling af folk, der besøger Midt- og Vestjylland på airbnb, og det er jo et tydeligt tegn på, at folk rigtig gerne vil besøge området og have naturoplevelserne og så videre, siger Aja Guldhammer Henderson, Landechef for Airbnb i Skandinavien og Holland.

Et hurtigt kig på tjenestens hjemmeside viser, at Silkeborg er den suveræne topscorer med mere end 1000 lejeboliger. I Viborg, Herning, Holstebro, Thisted og Ringkøbing er der også flere hundrede muligheder for overnatning i private hjem.

- Når mine sønner tager på ferie, så benytter de sig af det og lejer lejligheden ud. Så jeg tænkte, når de kan gøre det, så kan jeg også, for der er jo egentlig plads nok her, siger Poul Burgaard, der netop har lejet sit hjem i Spøttrup ud for første gang.

Køb et lift

På tjeneste GoMore kan man slå sin køretur op, og så kan andre købe et lift. I de fem største byer i Midt- og Vestjylland er der blevet kørt dobbelt så mange tur på den her måde det seneste år.

- Nu når jeg kører så meget, så kan det simpelthen ikke betale sig at lade være. Man får jo nogle gode penge ind for det. De to første måneder, jeg har kørt med det, har det dækket al min brændstof, siger Morten Jensen, der i 2 ½ måned har delt sin Peugeot 206, når han kører fra arbejde i Holstebro hjem til Aalborg.

I videoen kan du se et indslag om deletjenesterne.

Antallet af midt- og vestjyske brugere på flere store deletjenester er eksploderet