Danish Crown: Der er rigtig meget på spil

Det kan blive dyrt for Danish Crown i Herning, at de er under mistanke for svinepest. En lukning af produktionen koster et sekscifret-beløb i timen.

Mistanken om svinepest mod Danish Crown-slagteriet i Herning kan få store konsekvenser.  Slagteriet kan blive tvunget til at lukke produktionen ned midlertidigt, hvis Fødevarestyrelsen opretholder mistanken om svinepest.  

- Der er rigtig meget på spil. Lige så snart vi har sådan en alarm her, så koster det hundrede tusindvis af kroner hver eneste time vi står stille. Det er også derfor, vi fortsætter produktionen, så længe vi overhovedet kan i håb om, at det er en alarm, der kan afmeldes. Men hvis vi står stille i et døgn, som vi gjorde, da vi havde en alarm sidst her for halvandet år siden, jamen så er vi altså oppe og tale om millionbeløb i tab for Danish Crown, siger pressechef for Danish Crown, Jens Hansen til TV MIDTVEST.

Indtil videre fortsætter produktionen på slagteriet, men hvis mistanken bliver opretholdt, så skal der laves en række undersøgelser, og så kan konsekvensen blive, at de må lukke produktionen. 

Venter på svar

- Vi venter på at få at vide, om de opretholder mistanken, eller om vi kan afblæse den. Det er sådan, at hvis mistanken bliver opretholdt, så skal der sendes prøver afsted til analyse, og hvis det sker, jamen så vil der faktisk lande en helikopter her, og så vil vi få svarene i løbet af et døgns tid. Hvis det bliver afblæst, så kan vi gå tilbage til almindelig produktion og få sendt en masse varer til dansk supermarked, forklarer Jens Hansen om den nuværende situation.

Alt bliver vasket og desinficeret

I øjeblikket bliver alle forbehold taget på slagteriet i Herning. Ansatte har fået lov til at tage hjem fra arbejde, men de skal først igennem en rensning for at sikre, at de ikke spreder en eventuel smitte.

- Hvis uheldet skulle være ude, og der er tale om svinepest, så er der en smitterisiko for alle, der forlader slagteriet. Så det er simpelthen et spørgsmål om at tage forbehold i den her sammenhæng, hvis der er nogle, der gerne vil forlade slagteriet, uanset om det er mennesker eller biler, så skal de vaskes efter specielle anvisninger. Folk skal enten i bad eller lastbilerne skal desinficeres og det skal hjulene for eksempel også på lastbilerne. Det skal fodtøj også, hvis jeg for eksempel skal ud herfra.

 

- Der er rigtig meget på spil. Lige så snart vi har sådan en alarm her, så koster det hundrede tusindvis af kroner, hver eneste time vi står stille, siger Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown.