Dan Nielsen cykler tværs over USA: Nu er målet i sigte

Dan Nielsen fra Herning nærmer sig målet på en vild rejse tværs over Amerika på cykel. Han forventer at nå målstregen i eftermiddag.

Dan Nielsen på vej gennem Arizona og Utahs barske natur ved Monument Valley. Nu nærmer han sig målet i Washington DC. Foto: Mikael Andersen, ProVision TV

45-årige Dan Nielsen fra Herning måtte i 2016 give op under halvvejs i et af verdens hårdeste cykelløb Race Across America. Nu prøver han igen, og søndag formiddag er han kun under 120 kilometer fra målet i Annapolis City Dock i det østlige Washington DC. Han og følgebilen regner med at nå målstregen midt eller sidst på eftermiddagen dansk tid. 

Læs også Herninggenser ræser stadig henover Amerika

- Jeg er helt vild glad for, at det snart er slut. Det er det hårdeste, jeg nogensinde har været med til, og det har ikke været sjovt, siger Dan Nielsen fra cyklen. 

For at gennemføre løbet skal han nå at cykle over 3000 miles, knap 5000 kilometer, på under 12 dage. Han skal således være i mål inden klokken 22.22 søndag aften. Lige nu ser Dan Nielsen ud til at gennemføre 4-6 timer før tidsgrænsen. 

01:00

Dan Nielsen er på nær sin følgebil meget alene på de amerikanske landeveje. Video: Mikael Andersen

Luk video

Ligger til en femteplads

Dan Nielsen fik en hård start på løbet, da han allerede på dag et var ved at udgå med hedeslag på grund af varmen i ørkenen. Men han formåede at overvinde modstanden, og han ligger nu til at gennemføre i femte bedste tid ud af de 17 ryttere under 50 år, der stillede til start. 

Men for at sætte bedriften i relief, så er otte af de 17 ryttere udgået, og der er derfor kun ni tilbage i løbet. 

Læs også Midtjyde prøver igen 5.000 km på cykel: 12 stater på 12 dage

​Ifølge herninggenserens team i følgebilen er Dan Nielsen lige nu ovenpå og begynder at smile. Han har ingen skader men har ondt i knæene og hele kroppen. Han kæmper også mod kramper og - ikke overraskende - ondt i bagdelen. 

Vi holder øje med, om Dan Nielsen formår at gennemføre et af verdens hårdeste cykelløb.
Han har nummer 560, og du kan følge ham direkte på cyklen via dette link. 

00:24

Dan Nielsen har på trods af både mentale og fysiske udfordringer godt fart i cyklen gennem det amerikanske landskab. Video: Mikael Andersen

Luk video