Midtjyde prøver igen 5.000 km på cykel: 12 stater på 12 dage

Dan Nielsen måtte udgå halvvejs første gang, han deltog i Race Across America i 2016. Tirsdag prøver han igen verdens hårdeste ultracykelløb.

I halvandet år har han forberedt sig. Siden november har han trænet. Nu vil 45-årige Dan Nielsen fra Sinding igen forsøge at pine sig gennem Race Across America. 

- Det bliver frygteligt. Det bliver vanvittig hårdt. Men efter lang tids venten vil jeg meget gerne snart i gang, fortæller Dan Nielsen over en telefon til TV MIDTVEST fra den sydvestlige del af Californien, hvor løbet tirsdag begynder.

- Man glæder sig til at komme i gang, men satme også til, at det er færdigt.

Seneste og første gang, han forsøgte, var i 2016.

12 stater på 12 dage

12 dage har han til at tilbagelægge de 4.960 kilometer, der fører rytterne gennem 12 forskellige stater på vejen fra vest- til østkysten. En nærmest uoverkommelig opgave.

- Jeg synes, jeg var forberedt på smerterne sidst, men det var jeg slet ikke. Det er jeg nu, uddyber Dan Nielsen, som til dagligt arbejder på Flyvestation Karup som brandmand.

Her er ruten, Dan Nielsen og de 31 andre solodeltagere skal cykle på 12 dage. De begynder på vestkysten og begiver sig herefter østpå.
Her er ruten, Dan Nielsen og de 31 andre solodeltagere skal cykle på 12 dage. De begynder på vestkysten og begiver sig herefter østpå.
Foto: Race Across America

Selvom han for to år siden måtte udgå fra løbet godt halvvejs på grund af uudholdelige siddesår, tror og håber han på, at han når hele vejen denne gang.

Mellem 1,5 og 2,5 timers søvn i døgnet

Dan Nielsen og teamet, der består af 11 personer, har lagt den strategi, at han skal nå i mål på 11 dage. Det giver en buffer ved eventuelle udfordringer undervejs. Men som udgangspunkt skal han cykle 455 km i døgnet. Undervejs skal han have nogle store og mindre måltider. Ligeledes med pauser. I alt skal han have mellem 1,5 og 2,5 timers søvn i døgnet.

- Alt, hvad vi laver herovre, er med sikkerhed i fokus. Vi har ikke brug for at komme i fare på nogen som helst måde. Sikkerheden er den primære ting, forklarer Nielsen.

Én af de største udfordringer bliver at komme helskindet gennem ørkenen.

60 grader i solen

Ørkenen bliver hård. I forbindelse med forberedelserne var han derude, hvor temperaturen i solen på et tidspunkt målte 60 grader. Ellers ligger den på godt 45 grader.

- De fleste, der udgår, udgår i ørkenen på grund af varmen. Så teamet kommer til at lave en masse køling af mig dér, siger han.

I alt cykler rytterne cirka 1.200 km i ørken.

I 2016 lavede TV MIDTVEST et indslag med Dan Nielsen, da han forberedte sig på sit første Race Across America.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.