Claus hitter som mobilmoster

Der er penge i at lave æbler om til most. Det ved Claus Sørensen fra Skive, som hvert eneste efterår skifter dagligdagen som revisor ud med en tilværelse som mobilmoster.

Claus Sørensen har sammen med sin kompagnon stiftet en virksomhed, der rejser rundt for lave æbler om til most.
Claus Sørensen har sammen med sin kompagnon stiftet en virksomhed, der rejser rundt for lave æbler om til most.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Det er efterår, og det betyder, at æblesæsonen er i fuld gang. For Claus Sørensen fra Skive er det lig med en travl periode, hvor han tager rundt for at lave æbler om til friskpresset most.

Han er til daglig revisor, men hvert år på den her tid rykker han væk fra skrivebordet for at lave æblemost. Sammen med sin kompagnon har han nemlig grundlagt virksomheden Mobilmost.dk.

- Jeg arbejder kun med skatteret, og der sidder jeg og læser og skriver en masse. Så er det en god afveksling at komme ud og lave lidt, fortæller Claus Sørensen.

Det mobile æblemosteri var søndag nået til Kjellerup.
Det mobile æblemosteri var søndag nået til Kjellerup.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

I syv år har han sammen med sin kompagnon kørt rundt i hele landet for at lave folks æbler om til most. Søndag var turen så kommet til Kjellerup.

- Det er virkelig spændende. Vi har ikke prøvet det før, så vi har lige tømt æbletræet derhjemme, siger Jette Schou fra Viborg, der var én af dem, der var mødt op for at få lavet sine æbler om til most.

På grund af efterspørgslen har det lille firma investeret i endnu et æblemosteri, der i dag er på Ærø. De seneste to år har de to æblemostere kørt syv dage om ugen i den periode, hvor æblesæsonen står på. Alligevel ønsker de ikke at gøre virksomheden større.

- Jeg tror, det stopper ved det her. Vi bygger ikke flere anlæg, fortæller Claus Sørensen.

Det koster 40 kroner at få lavet 3 liter most i det mobile mosteri.

2:05
Claus Sørensen fra Skive er til daglig revisor, men hvert år på den her tid rykker han væk fra skrivebordet for at lave æblemost.