Christina har svømmet over 40 kilometer: - Kan ikke se svaghedstegn

​Ekstremsvømmeren Christina Hedegård fra Ringkøbing er ikke gået kold på sin maratonsvømmetur endnu. Tværtimod.

Her ses Christina Hedegård fra luften, mens hun er i gang med sin ekstreme svømmetur til Sverige.
Her ses Christina Hedegård fra luften, mens hun er i gang med sin ekstreme svømmetur til Sverige.

Næsten halvvejs.

Sådan lyder status på 43-årige Christina Hedegårds ekstreme svømmetur til Sverige tidligt fredag aften. En tur, der i alt er 100 kilometer lang.

Distancen kunne formentlig tage pusten fra de fleste, men indtil videre har det ikke været tilfældet for Christina Hedegaard, der lige nu befinder sig nord for Læsø med lidt over 40 tilbagelagte kilometer.

- Jeg kan ikke se nogen svaghedstegn overhovedet. Hun svømmer i samme tempo, som hun hele tiden har gjort, og hvis vi ser lidt for smarte ud heroppe på dækket, så giver hun en kæk bemærkning med på vejen, lyder det fra skipperen på Christina Hedegårds følgebåd, Kristian Martens.

- Første gang vi holdte ind for at give hende noget mad og noget nyt musik i ørerne, kiggede hun op på os og sagde: ’Nå, holder i allerede pause’. Så jeg synes, det er helt fantastisk. Efter 13 timer ligger hun stadig med samme tempo, som hun lagde ud med, siger han.

- Hun skal nok komme til Sverige

Tidligt fredag morgen tog hun afsted fra Asaa i Vendsyssel for at svømme den 100 kilometer lange distance til Sverige uden pauser.

Oprindeligt var det planen, at Christina Hedegård skulle ramme Sverige på søndag, men med hendes nuværende fart kommer hun i land noget hurtigere end beregnet.

- Som det ser ud lige nu, så er hun i Sverige lørdag formiddag ved 11-tiden – hvis vejr og vind ellers tillader det, siger Kristian Martens.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun nok skal komme til Sverige.

Du kan følge Christina Hedegård på hendes lange svømmetur her.

Opdatering fredag aften klokken 21.30:

På Christina Hedegårds Facebookside skriver holdet, der er med, at der er dukket problemer op efter en ellers flyvende start.

- Christinas kadance har været jævn siden imorges med 25 armtag i minuttet. Dog har hun mødt modstand den sidste time i form af søsyge og opkast.

- Vi er knap før de 50 kilometer, og lige nu er der pause i en bøje. 

4:28