Chok i Fousing: Beboer anholdt for voldtægt af ni-årig

Den 34-årige mand, der er anholdt og sigtet for voldtægt af en ni-årig pige, flyttede til Fousing Kirkeby for kort tid siden.

Voldtægtssagen har rystet landsbyen Fousing Kirkeby. Her boede den nu anholdte mand. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det er ikke mere end et par måneder siden, der kom nye beboere i et af de huse, der har stået tomt i byen igennem længere tid.

Det er noget vi alle sammen er dybt berørte af. Der går jo også små piger rundt her i Fousing Kirkeby

Martin Wettergren, beboer, Fousing Kirkeby

Fredag blev manden i huset anholdt og sigtet for voldtægt af en ni-årig pige. En nyhed der har sendt rystelser gennem det lille samfund uden for Struer.

- Det er noget vi alle sammen er dybt berørte af. Der går jo også små piger rundt her i Fousing Kirkeby, fortæller Martin Wettergren, der har boet i byen i 9 år.

Martin Wettergren understreger at den 34-årige ikke er dømt endnu. 

- Man tænker, uha, det er da godt, han ikke har forgrebet sig på nogen her ude. Men det er selvfølgelig frygteligt for den ni-årige pige fra Vinderup.

Sigtet for fuldbyrdet voldtægt

Lørdag blev den 34-årige mand fængslet i fire uger. Han er sigtet for at samle den ni-årige pige op i Vinderup den 13. juni og begå fuldbyrdet voldtægt mod hende. Manden nægter sig skyldig. 

Læs også Nægter voldtægt af niårig pige: Fængslet i fire uger

- Det kommer tæt på. Jeg har selv haft tre små børn en gang, fortæller Leif Madsen, der også bor i Fousing Kirkeby.

Den 34-årige sigtede flyttede i følge de lokale beboere til Fousing for halvanden måned siden sammen med en kvindelig samboer. Parret kom fra Mors og flyttede ind i et af byens tomme huse. 

- Det kommer bag på mig. Umiddelbart var det rart, at der kom til at bo nogle der igen. Nu har det stået tomt i et par år, så jeg havde da glædet mig til, at der kom nye naboer, siger Leif Madsen.

- Det var flinke mennesker, da de kom. De virker sådan i harmoni sammen, men han var ikke meget hjemme. Han kørte jo som lastbilchauffør og var kun hjemme i weekenden. 

Læs også Videoafhøring førte til efterforskning af voldtægt af niårig

I følge Ekstra Bladet er den 34-årige mand tidligere dømt for voldtægt af et barn på Djursland. 

- Det var først da kriminalbetjentene kom i torsdags, før vidste jeg ingen ting om det. Men jeg var da klar over med det samme, at der var noget rivende galt, når de (Politiet, red) begynder at tage prøver af skraldespandene og det hele, siger Leif Madsen.