Chauffør til cyklister: Drop høretelefonerne

Et opslag fra en chauffør på facebook er blevet delt næsten 26.000 gange. I mandags var han tæt på at køre en ung pige ned i Kibæk. Hun kunne ikke følge med i trafikken, fordi hun hørte høj musik. Nu skriver han til hende i et offentligt facebook-opslag. (ARKIVFOTO)

120811Cyklist.jpg

"Du er en pige imellem 10 og 15 år med hele livet foran dig." Sådan begynder Michael Rüsz Petersen sit facebookopslag. Det er henvendt til den pige, han næsten kørte ned i mandags. Men også kun næsten. Heldigvis. Siden han postede opslaget har mere end 26.000 danskere delt det. Det er nemlig en velformuleret advarsel mod at høre høj musik, når man kører på cykel. 

"Du var nok på vej ned imod hallen for at mødes med dine venner, eller på vej hjem til dine forældre og søskende. Du havde ikke cykelhjelm på. Du havde til gengæld et sæt hvide in-ear-høretelefoner på. Du så eller hørte mig aldrig. Du var tæt på at miste livet," skriver den 34-årige chauffør og far til 2 til den ukendte pige.

Michael Rüsz Petersen var på vej mod dagens sidste stop ved Kibæk skole, da det var lige ved at gå galt.Pigen på cyklen drejede pludselig over i hans vejbane. Uden at se eller høre ham.Han forsøgte at dytte, men intet slap igennem høretelefonernes musik.

"Jeg dyttede efterfølgende af dig, men du reagerede ikke og selv da jeg kom tæt på dig igen, dyttende endnu engang, var der ingen tvivl. Du var i din egen verden og fred være med det. Jeg drog som ofte før videre med mit job og du drog på dine eventyr, som jeg er meget glad for at du får."

Den chokerede chauffør og familiefar slutter:

"Jeg er glad for at du får dine oplevelser i livet med, og jeg er glad for, at jeg ikke skal bebrejde mig selv for den skade, jeg kunne have forvoldt på dig med mit køretøj. Som far kan jeg forstille mig smerten ved at miste sit barn, omend jeg heldigvis ikke helt kan forholde mig til det, såsom nogen derude desværre har oplevet. Jeg kører på skoler med bøger og er meget påpasselig med min store bil, jeg gør mit ypperste for ikke være en fare for de små, og jeg elsker at køre bil. Men husk at minde jeres kære små om at respektere trafikken."

Link

: Læs hele Michael Rüsz Petersens facebookopslag.