Borgerne: Kommuner skal ikke slås sammen

Struer og Holstebro bliver ikke lagt sammen i en ny storkommune, hvis man skal tro en helt ny meningsmåling.

 

52 procent af de adspurgte borgere i Struer Kommune siger nej til sammenlægning med Holstebro. I Holstebro siger 32 procent nej. Det viser en helt ny meningsmåling foretaget af Jysk Analyse for DR Midt & Vest og Dagbladet Holstebro-Struer.

 

Det kræver et ja i begge kommuner, før en sammenlægning kan blive en realitet.

 

- Jeg er lidt bange for, at det bliver Holstebro, der kommer til at styre det hele, siger Hanne Nørgaard fra Struer til DR Midt&Vest.

 

I Struer udgør ja-sigerne kun 21 procent. De resterende 27 procent har ikke besluttet sig endnu eller ønsker ikke at svare.

 

I Holstebro er løbet mere tæt. Her siger 32 procent nej, mens 30 procent siger ja til sammenlægning med Struer. En af de positive er Torben Sunesen fra Holstebro.

 

- Man kan bare se, hvordan det er gået i Herning. Der går det fint. Og de er også store. Jeg kan kun se fordele, siger Torben Sunesen til DR Midt&Vest.

 

Hele 49 procent af de adspurgte i Struer regner ligefrem med at få dårligere service. Kun 15 procent af struerboerne tror, de vil få bedre service ved en sammenlægning. Resten tror på et uændret niveau eller svarer "ved ikke".

 

I Holstebro er der med 35 procent flest, der tror på et uændret serviceniveau. Når det gælder service over for erhvervslivet, er der dog klart flere positive i både Struer og Holstebro. (34 og 40 procent.)

Folkeafstemning på vej

 

 

I forbindelse med EU-afstemningen d. 3 december skal borgerne i Struer og Holstebro også til folkeafstemning om en kommunesammenlægning.

For at sammenlægningen bliver en realitet kræver det et ja i begge kommuner. Og der er endnu åbent for et ja, for i Holstebro er der 38 procent, som stadig ikke har besluttet sig for, hvad de vil stemme.

 

Undersøgelsen er foretaget af Jysk Analyse 3. - 9. november 2015 på baggrund af telefoninterviews med et repræsentativt udsnit på 1.278 stemmeberettigede borgere i Holstebro- og Struer Kommuner.

I følge Jysk Analyse er der en statistisk usikkerhed på fire procentpoint.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.