Bette Balkan vil ud i Europa

Mors-Thy Håndbold håber på et wildcard til EHF-cuppen - hvis sponsorerne er med på ideen.

Ovenpå et fantastisk slutspil har Mors-Thy Håndbold sat kursen mod Europa.

Fusionsklubben er uventet kommet i spil til en plads i europæisk håndbold, efter at Dansk Håndbold Forbund har søgt om en ekstra dansk plads i EHF-cuppen - og da Mors-Thy sluttede sæsonen på en fjerdeplads, står klubben først i køen, hvis Danmark får den ekstra plads.

- Målet er helt klart, at vi skal med, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre. Men det skal ske med økonomisk ansvarlighed i baghovedet, siger fungerende direktør i Mors- Thy Håndbold, Carsten Hedemann.

Randers og Vejen sagde nej

For et års tid siden balancerede Mors-Thy på kanten af en konkurs, og for ikke at ødelægge den økonomiske genopretningsplan har klubben spurgt sponsorer og samarbejdspartnere, om de vil være med til at støtte projektet.

Modsat fodbold, hvor klubberne ofte tjener millioner på at spille europæisk, er de europæiske kampe sjældent en god forretning for håndboldklubberne. I denne uge har to hold fra kvindernes håndboldliga, KIF Vejen og Randers HK, sagt nej tak til at deltage i de europæiske klubturneringer.

Den beslutning har Carsten Hedemann forståelse for - men han håber alligevel, at holdet fra Bette Balkan skal prøve kræfter med udenlandske klubber. Mors-Thy har lørdag betalt det depositum, der er nødvendigt for at deltage i turneringen.

- Vi ved godt, hvad det vil betyde for spillerne at komme ud i Europa. Og den oplevelse vil vi rigtig gerne være med til at give dem, siger han.

Interview med fungerende direktør Carsten Hedemann:

02:28 Luk video

 

Se indslaget her:

02:17 Luk video