Betalingsmur koster hver anden læser

Dagbladet Holstebro-Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Lemvig Folkeblad og Viborg Stifts Folkeblad har mistet hver anden læser til deres netavis, efter at det er begyndt at koste penge

121205ViborgStiftsFolkeblad.jpg

Før i tiden var det gratis, at læse de lokale nyheder på nettet. Men fra den 6. november begyndte det at koste 99 kroner om måneden, hvis man ville læse nyhederne fra Midtjyske Medier.

Og betalingen har haft konsekvenser. Netaviserne har tabt mellem 50 og 60 % af deres læsere, siden de indførte betalingsmuren. Det skriver Mediawatch.dk

Lars Norup, chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, tager dog tallene med ro.

- Det er ikke i sig selv bekymrende. Tallene skyldes dels lidt tekniske vanskeligheder i opstartsfasen, og dels at mange af vores papirabonnenter ikke vænnet sig til den nye model endnu. Spørger du mig igen om tre måneder, er jeg sikker på, at trafikken er kommet igen, siger han.

Bedre forretning trods færre læsere

Selvom netavisen måske permanent taber læsere i forhold til tidligere, så er Lars Norup sikker på, at det bliver en bedre forretning.

- Der er ingen netaviser, der kan lave en forretning ud af annoncering alene. Det, der gør en forskel, er, om der er betalende abonnenter nok til at det kan løbe rundt. Og det er jeg slet ikke bekymret for at det kan. Vi har et unikt produkt, der ikke kan findes lignende andre steder, siger han.

Udover fire aviser i den midt- og vestjyske landsdel er også Aarhus Stifttidende og Randers Amtssvis en del af Midtjyske Medier.